Pobieranie pliku metodą GET
Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się!

Pobieranie pliku metodą GET

AutorWiadomość
Temat założony przez niniejszego użytkownika
Pobieranie pliku metodą GET
» 2016-08-09 18:40:38
Witam

Poszukuję jakiejś w miarę prostej funkcji (Windows 10, VS2015) która pozwoli na pobranie pliku metodą GET. Google nie pomaga ;(. Z góry dzięki za pomoc.

P.S. Uzyskany plik ma rozszerzenie .json.
P-150689
» 2016-08-09 19:25:44
Może curl?
P-150690
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2016-08-09 21:30:15
Szczerze też nad tym myślałem, spróbuję i dam znać.
P-150693
» 2016-08-10 10:37:06
Jeśli kod jest windows-only, to masz bibliotekę wininet, która wchodzi w skład SDK dla windowsa, wystarczy załączyć wininet.h i dodać bibliotekę wininet.lib. Funkcja, od której powinieneś zacząć czytanie dokumentacji to  InternetReadFile.
P-150705
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2016-08-11 10:05:43
Curl pomimo wcześniejszych niezbyt miłych doświadczeń, poradził sobie wyśmienicie, na stronie w przykładach jest nawet przykłądowy kod, który w 100% robi to czego oczekiwałem ;)
P-150736
« 1 »
 Strona 1 z 1