[php] Sortowanie
Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się!

[php] Sortowanie

AutorWiadomość
Temat założony przez niniejszego użytkownika
[php] Sortowanie
» 2017-07-17 11:55:17
<?php

$apiKey = 'XYXa';


// $result = file_get_contents('https://euw.api.riotgames.com/api/lol/EUW/v1.4/summoner/by-name/' . $summonerName . '?api_key=' . $apiKey);
// $summoner = json_decode($result)->$summonerName;


$result = file_get_contents('https://euw.api.riotgames.com/api/lol/EUW/v2.5/league/challenger?type=RANKED_SOLO_5x5&api_key=' .$apiKey.'');
$stats = json_decode( $result );
$i = 0;
echo '<table border="1">';
echo '<tr><td>ID</td><td>Player Name</td><td>League Points</td><td>Wins</td><td>Losses</td></tr>';
foreach($stats->entries as $statChallenger){
$i++;
echo '<tr>';
echo '<td>'.$i.'.</td><td>'.$statChallenger->playerOrTeamName.'</td><td>'.$statChallenger->leaguePoints.'</td><td>'.$statChallenger->wins. '</td><td>' .$statChallenger->losses. '</td>';
echo '</tr>';
}
echo '</table>';


?>

Powyższy kod wyświetla mi w tabeli ranking graczy, jednak chciałbym, żeby był on sortowany według 'League Point'. Jest jakaś możliwosć sortowania w php - dość szybka? Czy lepiej zapisać do bazy danych i z bazy, sortować i wyświetlać na stronie?
P-163376
» 2017-07-17 12:43:57
usort
P-163377
« 1 »
 Strona 1 z 1