Problem z obrazkiem... [ALLEGRO]
Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się!

Problem z obrazkiem... [ALLEGRO]

AutorWiadomość
Temat założony przez niniejszego użytkownika
Problem z obrazkiem... [ALLEGRO]
» 2010-12-25 19:24:16
C/C++
masked_blit( char1, bufor, static_cast < int >( animacja ) * 32, kierunek * 32, bufor->w / 2, bufor->h / 2, static_cast < int >( animacja ) * 32 + 32, kierunek * 32 + 32 );
Obrazek ma wymiary 96x128 , kod się kompiluje ale zamiast wyświetlać fragment obrazka (32x32) wyświetla albo dwie klatki albo cztery. Co zrobić aby wyświetlał się tylko porządany fragment?
P-25529
» 2010-12-25 19:26:46
jeżeli podałeś ostatnie dwa argumenty z premedytacją to z przykrością stwierdzam że ten kod działa poprawnie..
P-25531
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2010-12-25 19:32:09
Nie rozumiem co jest źle . Czego nie zauważyłem?
P-25535
» 2010-12-25 19:32:49
zaaajrzyj dooo doooookuuumentaaacjiii!!! ostatnie dwa to rozmiar wycinka
P-25536
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2010-12-25 19:39:38
Dzięki wielkie myślałem , że to oznacza tak jakby punkt docelowy tzn. że do tego pixela jest kopiowane ... Jeszcze raz wielkie dzięki :D
P-25539
» 2010-12-25 19:40:23
to zamknij czym prędzej temat bo cie jeszcze ktoś spali na stosie..
P-25540
« 1 »
 Strona 1 z 1