Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Instalacja biblioteki SFML 2.0

Ostatnio zmodyfikowano 2013-06-11 10:34
Autor Wiadomość
DejaVu
» 2013-06-10 22:53:56
Treści rozdziałów zaktualizowałem o informacje podane w powyższym poście.
P-85352
Aubel
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2013-06-10 23:17:37
Tą wiadomością nakierowałeś mnie na właściwy trop, poszukałem troche informacji o kompilatorach i wreszcie mi się rozjaśniło. Dzięki wielkie za cierpliwość i chęci. Moja radocha jak po kilku dniach udało się rozwiązać problem, w dodatku go rozumiejąc - bezcenna :)
P-85361
DejaVu
» 2013-06-10 23:18:39
Proszę podaj sposób w jaki rozwiązałeś problem - inne osoby chętnie też z niego skorzystają :)
P-85362
Aubel
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2013-06-11 10:34:15
Mój problem okazał się jednak być dość błachy oraz wynikał z mojej niewiedzy. Gdy pierwszy raz instalowałem SFML pobrałem paczkę "GCC 4.7 TDM (SJLJ) - 32 bits", aczkowilwiek po instalacji program wyrzucał błedy. Wynikało to z tego, że było to moje pierwsze podejście i popełniłem kilka błędów podczas linkowania. Jednak myślac, że jest to wina złej paczki, pobrałem wersję "GCC 4.7 MinGW (DW2) - 32 bits", ponieważ wydawało mi się, że jeśli i tu i przy pobieraniu c::b było napisane "MinGW" to będzie ok ;). Później powtarzałem instalację SFML oraz samego c::b, a gdy i to nie pomogło, otrzymałem pomoc na forum. Informacja o wersji kompilatora skłoniła mnie to chwili zastawowienia, poczytałem więc troche o podstawowych pojęciach związanych z kompilatorami i okazało się, że oczywiście problem leżał złej wersji SFML, która nie była przeznaczona dla kompilatora, którego używałem (choć, byłem święcie przekonany, że z tym wsztstko jest dobrze). Paradoksalnie pierwsza paczka, którą pobrałem była prawidłowa.
P-85370
1 « 2 »
Poprzednia strona Strona 2 z 2