Lajfi Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C++, GUI] Biblioteka do aplikacji okienkowych » 2013-09-24 19:15:55 Witam. Jestem początkujący programistą c++(można nazwać programista), ale nie wiem jaką bibliotekę graficzną wybrać na np.kalkulator. Chcę żeby ta biblioteka była w miarę łatwa i żeby można w niej coś zdziałać. Jak możecie to dajcie link do kursu. Chyba dobry temat. |
|
MrPoxipol |
» 2013-09-24 19:26:42 A umiesz szukać? Rozumiem, że mamy podstawić pod nos. GUI: Gry/grafika 2D: plus: Zakładanie tematów na forumplus: ew @down, no, podałem trochę :D |
|
» 2013-09-24 19:30:58 Szukałem, też myślałem o tej bibliotece ( i używałem (znaczy się próbowałem)) ale myślałem że jest lepsza jakaś i łatwiejsza. Jak wspomniałem jestem początkującym, więc wole się zapytać ludzi, którzy znają się na rzeczy.
edit. Dzięki chyba spróbuje z WinAPI edit waham się miedzy GUI A WinAPI która polecasz? |
|
CodeMeister |
» 2013-09-24 19:34:17 też myślałem o tej bibliotece ( i używałem (znaczy się próbowałem)) |
A to od razu mogłeś mówić, że o tej :P której? |
|
» 2013-09-24 19:37:38 Próbowałem GTK+. Jednak mi się zdaję że jest trudna (miałem na początku problemy z wgraniem (bo miałem dev pozniej przeniosłem się na code i jakoś się wgrało) Waham się GTK+,QT,a Winapi |
|
CodeMeister |
» 2013-09-24 19:40:48 winAPI jest trochę zagmatwane z powodu dużej ilości występujących tam przestarzałych funkcji. Poza tym chyba wyszło coś nowego zamiast niego. |
|
MrPoxipol |
» 2013-09-24 19:41:23 GTK+ nie jest trudne, wystarczy zrozumieć o co w nim biega. Qt ma imo niewygodną licencję. WinAPI, że tak się wyrażę, do GUI jest niewygodne - To jest moje zdanie.
/edit: A, właśnie jeszcze MFC dla Windows'a. Zapomniałbym jeszcze o wieloplatformowym wxWidgets, FLTK, FoxToolkit. Dużo tego jest. |
|
» 2013-09-24 19:47:22 To spróbuję GTK+, opisane po polsku tutaj, jakoś dam radę. http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-GTK+-C++/357 Dzięki MrPoxipol. |
|
« 1 » |