Nie działa kompilowanie w Code::Blocks
Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się!

Nie działa kompilowanie w Code::Blocks

AutorWiadomość
Temat założony przez niniejszego użytkownika
Nie działa kompilowanie w Code::Blocks
» 2011-02-21 21:20:20
Witam, to mój pierwszy post na forum.

Chcąc nauczyć się C++ ponad to, co miałem na laborkach ściągnąłem Code:Blocka w wersji z mingw, wszystko jest elegancko ustawione, tymczasem podczas kompilacji wywala mi log:

Compiling: D:\C++\Program1\Program1.cpp
mingw32-g++.exe: CreateProcess: No such file or directory
Process terminated with status 1 (0 minutes, 0 seconds)
0 errors, 0 warnings

Nie wiem, co z tym zrobić, jest to tradycyjnie pierwszy program z kursu, nie pomogły znalezione tu metody:
- reinstall Code'a i restart
- reset defaults
- odpalenie C::B ma nowym użytkowniku

Dodam też, że Dev-C++ i Visual Studio C++ 2010 też mi nie kompilują, a gdy miałem C++ na laborkach to Borland też mi nie kompilował- musiałem z linii komend wszystko robić.
P-28515
» 2011-02-21 21:49:37
Zobacz czy na dysku C(systemowy) nie masz folderu 'MinGw' jak masz to usuń.
P-28516
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2011-02-21 21:53:47
Nie mam. MinGW mam w katalogu C:\Program Files\CodeBlocks\MinGW i taką mam ścieżkę dostępu w ustawieniach.
P-28517
» 2011-02-21 22:26:33
http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-C++/Podstawy /Wybieramy-srodowisko-pracy/4

Czy przeprowadziłeś proces instalacji zgodnie z powyższym opisem?
P-28518
» 2011-02-21 22:28:36
<< Removed by admin >> => nie bądź złośliwy - jak nie masz zamiaru pomagać to nie zabieraj głosu
P-28520
» 2011-02-21 22:30:35
P-28521
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2011-02-21 22:47:15
Nie mam Visty, mam XP SP3 32bit. Trika z przenoszeniem kodu źródłowego na partycję C: próbowałem już wcześniej, nie pomogło (temat tutaj założyłem po trzech godzinach samodzielnej walki). O ile pamiętam nie pojawiło mi się okienko wyboru kompilatora po pierwszym uruchomieniu, ale ścieżki dostępu mam wszystkie tak, jak trzeba.

http://img155.imageshack.us/img155/948/gyhuj.jpg
P-28522
» 2011-02-21 23:33:59
Powiem tak: Mam XP 32bit SP3. Mam zainstalowany Code::Blocks ten, który jest udostępniony w kursie w pierwszej lekcji do którego linka dostałeś. Mam skonfigurowane kropka w kropkę ustawienia takie jakie Ty masz. Nie potrafię powtórzyć błędu, który Ty masz wywalając katalog bin, include, libs itd. Nawet zdjąłem z konta uprawnienia na "ograniczone" i kompilacja nadal działała przy standardowej konfiguracji.

Sugeruję odinstalować wersję Code::Blocks tą, którą masz i zainstalować ponownie z konta administratora tą, która znajduje się na naszym serwisie. Jeżeli problem się powtórzy to będzie można szukać innej ścieżki rozwiązania Twojego problemu. Pamiętaj o restarcie komputera.

/edit:
Moje ustawienia:
Konfiguracja Code::Blocks 10 - Compiler and debugger settings
Konfiguracja Code::Blocks 10 - Compiler and debugger settings
P-28524
« 1 » 2
 Strona 1 z 2Następna strona