Silnik gry itp etc
Ostatnio zmodyfikowano 2013-03-01 18:38
zimenk Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-02-27 23:01:02 Przykładowo gra Wiedźmin została oparta na silniku "Aurora Engine" tzn. że oni go wykupili i mocno zmodyfikowali dodając do swojej gry ? A takie silniki można pobierać ? Właśnie mi bardziej by się podobało pisać jakieś MMO ponieważ dużo jest pomysłów :D i każde firmy ( które tworzą gry ) po prostu wykupują silniki gier ? |
|
mactec |
» 2013-02-27 23:09:37 A takie silniki można pobierać ? Właśnie mi bardziej by się podobało pisać jakieś MMO ponieważ dużo jest pomysłów :D i każde firmy ( które tworzą gry ) po prostu wykupują silniki gier ? |
Tak, często kupują silniki, ale są też bardzo dobre darmowe: -Unity3D -Ogre3D -Irrlicht -Unreal Enigne(on jest płatny ale zdaje mi się że jest jakaś darmowa wersja) -CryEnigne itp. |
|
Kopczak1995 |
» 2013-02-27 23:15:22 Potraficie zgasić człowieka nie ma co :D Muszę ten temat kumplowi pokazać bo on twierdzi, że bierze się za klasy, obiektowość i będzie git, że zaraz napisze grę w 2D bo on już to rozplanował w głowie... Ja z kolei kupiłem porządną książkę i powoli ale konkretnie poszerzam wiedzę i już praktycznie olałem tutejszy kurs (bez urazy DejavU - I TAK DUŻO MI POMÓGŁ! :P )... Taa... chyba jednak ja myślę poprawnie :P
@Up Z tego co wiem CryEngine jest darmowy ale tylko dla osobistej zabawy bo jak już chcesz sprzedać grę to płać se cholero 10 * xxxxx złotych...
@Down Fajnie wygląda na screenach ten barok :)
@Edit Swoją drogą nie głupim pomysłem byłoby umieszczenie na tej stronie adresów do wszystkich takich silników graficznych i nie tylko >_> |
|
abdi |
» 2013-02-27 23:15:34 Polski silnik też nawet istnieje i warto o nim wspomnieć BarokEngineBezpłatny dla celów nie komercyjnych. @up możesz zobaczyć też zobaczyć silnik w akcji :) Jutjube@edit 69 post :P |
|
zimenk Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-02-28 07:15:27 Tzn. że silnik to także wcześniejszy program przez który zbudujemy mapę i dodamy wszystkie dodatki poprzez właśnie ten program ? ponieważ skoro unity do silnik barok engine także tak wygląda http://www.youtube.com/watch?v=KaTWJe0Vv00To musi to być wcześniejsza aplikacja? ( że tak powiem ) |
|
Kopczak1995 |
» 2013-02-28 07:45:52 @Abdi No nie jest to takie złe :) BTW: Czemu zawsze dżungla najlepiej wygląda -.-
@Zimenk To nie jest tak. Silnik może ale nie musi być stworzony w formie programu. Bo to teoretycznie może ułatwić robotę ale też jak jesteś twórcą takiego silnika to doskonale musisz go znać. O ile się nie mylę to Wiedźminowy RedEngine chyba w ogóle nie miał czegoś takiego, a dopiero potem zdecydowali się aby to jakoś przerobić bo a nuż by się sprzedało (w końcu taki silnik crisisa to był wykorzystywany - choćby przez naszą rodzimą produkcję jaką jest seria "Sniper: Ghost Warrior"). W sumie nie wiem czy dalej coś z nim CDProjektRed zrobiło ale mniejsza o to... |
|
hincu |
» 2013-02-28 09:03:51 naucz sie pierw jakiegokolwiek jezyka programowania, zrozum na czym to polega i napisz jakas gre w konsoli... pozniej poznajesz biblioteki graficzne lub gotowy silnik i piszesz gry, dla chcacego nic trudnego
pomysl jeszcze od tego na jakie platformy maja byc te gry i ucz sie jezyka odpowiedniego pod dana platforme winshit/linux stanowczo c++ android java przegladarki html+js itp itd |
|
m4tx |
» 2013-02-28 14:41:51 Właśnie mi bardziej by się podobało pisać jakieś MMO ponieważ dużo jest pomysłów :D |
Powiem krótko: zapomnij. |
|
1 « 2 » 3 4 |