Silnik gry itp etc
Ostatnio zmodyfikowano 2013-03-01 18:38
zimenk Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-02-28 16:58:16 czyli silnik gry to biblioteka c++ ? tak jak jest direct 3D ? tzn. że direct"em pisze silnik gry ( no i c++ ) ? |
|
pekfos |
» 2013-02-28 17:22:33 czyli silnik gry to biblioteka c++ ? |
W pewnym sensie tak. |
|
» 2013-02-28 17:43:22 W pewnym sensie ?
Silnik to zbiór gotowych funkcji ? tak jak np jak się deklaruje bibliotekę <iostream> ? i tam masz np o tym i o tym tak ?
Tylko że jedna funkcja zajmuje z 50 linijek kodu czyli katorga w pisaniu własnego dobre silniku 3D ? |
|
hincu |
» 2013-02-28 17:57:56 <facepalm> skoncz zadawac tak glupie pytania i zacznij szukac informacji w sieci, jako programista taka umiejetnosc bedzie tobie cholernie potrzebna |
|
» 2013-03-01 16:30:39 No to od tego chyba jest forum prawda ? skoro nie ma bardziej wytłumaczonego wątka na temat silników gier to pytam na forum ?
Więc pzdr. dla cb , ponawiam pytanie. |
|
RazzorFlame |
» 2013-03-01 17:23:36 Ja powiem tak: Najpierw naucz się choćby trochę C++ a wtedy dopiero zadawaj takie pytania. Podczas nauki C++ dowiesz się tego, zapewniam Cię :) |
|
Savail |
» 2013-03-01 17:28:50 Naprawdę, komuś kto nie ma pojęcia na czym polega programowanie aplikacji w c++ to żadne wyjaśnienia nic nie wyjaśnią... Zacznij się uczyć C++ i pisać gry a wiedza "co to jest silnik" itp. intuicyjnie sama wpadnie. Odpowiedź padła już z resztą parę razy... |
|
Kopczak1995 |
» 2013-03-01 18:26:52 @RazzorFlame, Savail W 100% popieram. Ja też jakoś nigdy nie sprawdzałem czym jest silnik graficzny/fizyczny etc, a jakoś poukładałem sobie to we łbie podczas nauki :) @zimenk Człowieku... Cały ten temat to jeden wielki spam na temat silników do gier, więc już dawno coś powinieneś wywnioskować. Lepiej tak jak już mówili inni - zacznij się uczyć, a potem... Potem jeszcze się poucz i dopiero wtedy zastanawiaj się nad pisaniem silników. Jeżeli jak dotąd nic nie jarzysz to tylko radosny krok w stronę nauki programowania może przybliżyć cię do poznania czym owy "silnik" w rzeczywistości jest. Nie ma innej rady i myślę, ze wszyscy tu obecni to potwierdzą. Tak więc odrzuć na jakiś czas ten temat z głowy i wróć tu za rok :P |
|
1 2 « 3 » 4 |