Pierwsze okno Irrlicht przestaje odpowiadać
Ostatnio zmodyfikowano 2013-03-06 19:37
megatron |
» 2013-03-04 16:57:18 proszę mnie nie poprawiać; jestem cienki z anglika, a co do tego to najlepszym wyjściem by było przeinstalowanie kompilatora skoro nie wykrywa zmian w kodzie |
|
SeaMonster131 |
» 2013-03-04 17:18:31 proszę mnie nie poprawiać; jestem cienki z anglika |
Skoro jesteś 'cienki' z angielskiego, to wypadałoby Cię poprawić(-ać), żebyś widział swój błąd... Nie wiem już o co ogólnie chodzi, ale kompilujesz projekt czy plik? Spróbuj może dać rebuild. |
|
klonyyy Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-03-04 17:48:18 Właśnie dlatego dałem Wam pogląd na folder - jak mogę skompilować grę, zamiast Nowy? |
|
RazzorFlame |
» 2013-03-04 17:52:00 Zrób tak: Daj nowy projekt->Irrlicht Teraz wklej tam kod który zamieściłeś na początku (chodzi do main.cpp). Teraz sprawdź czy na wszystkich rendererach występuje crash (programu). Renderery napisał Gabes. Jeśli Ci jakiś z tych rendererów działa (nie crashuje się) to znaczy że nie masz obsługi danego renderera. |
|
» 2013-03-04 19:11:23 Jeszcze jedna rzecz - czy dobrze robię nowy plik ?- robię go tak Robię na początku projekt Irrlichta, po czym klikam new-->file-->c/c++ source-->i zamieszczam go tam gdzie projekt. EDIT@@@@@@@: A więc są jakieś postępy - musiałem ściągnąć plik libstdc++-6.dll i teraz dalej brak odpowiedzi, ale na górnym pasku po lewej stronie zaczęło pokazywać się oprócz logo Irrlichta coś takiego:"???T?T?D?T" i przy każdym uruchomieniu zmieniają się litery (tutaj "T"). Aha i jeszcze jedno - czy w dobre miejsce wklejam te rendery : IrrlichtDevice * device = createDevice( *********, dimension2d < u32 >( 800, 600 ), 32, false, false, false, 0 ); (w miejsce gwiazdek), reszta programu taka sama. EDIT@@@@: Nie wiem do końca co znaczy nie crashować się, ale przy : DIRECT3D8 DIRECT3D9 NULL Nic mi nie wyskakuje. Jedynie przy DIRECT... wyskakuje po czym od razu znika. |
|
Gabes |
» 2013-03-04 20:25:31 Jaką wersje Code::Bloks i MinGW masz zainstalowane.? |
|
» 2013-03-05 06:57:58 Działa !!!!! Zainstalowałem nowego c::b i działa!!Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc i takie zainteresowanie tematem ;) Dzięki!!! |
|
» 2013-03-05 16:09:39 Ale kurcze pojawił się kolejny problem- po uruchomieniu jakiegokolwiek innego programu pokazuje mi się jakaś laska w okienku i niezależnie jaki jest to kod cały czas to samo... |
|
1 2 3 4 5 6 « 7 » 8 9 |