[allegro] Kursy,tutoriale...
Ostatnio zmodyfikowano 2009-06-13 21:39
vobis19pl Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[allegro] Kursy,tutoriale... » 2009-05-25 17:34:26 Witam!! Mam problem z nauczeniem sie allegro.h,to znaczy przeczytałem kurs znajdujący sie na tej stronie ale on nie wystarcza aby zaprogramować grę!!I tutaj zaczyna sie moja prośba,czy mógłby ktoś (najlepiej osoba która zaprogramowała gierke:]) wstawić linki(albo wysłać na vobis19d@gmail.com,albo napisać na 10753126??prawie zawsze jestem niewidoczny,wiec śmiało pisać:D) do kursów z których sie uczyła? Z GÓRY BARDZO DZIEKUJE!! Pozdrowienia Vobis!! |
|
steckel |
» 2009-05-25 17:44:45 Ja się uczyłem z tej strony. Tu są gierki, które stworzyłem: http://www.chomikuj.pl/steckelTe z dopiskiem "grafika" były robione w allegro. Są tam kody źródłowe, które powinny ci pomóc :) |
|
krdk |
» 2009-05-25 17:57:32 <<Do usunięcia>> |
|
pekfos |
» 2009-05-25 18:25:34 ja napisałem grę (prawię bo przerwy i mało czasu więc trochę zostało:)) ja uczyłem się tylko z tutejszego kursu allegro i osobiście( i z doświadczenia) uważam że taki wystarcza |
|
Witam!! » 2009-05-25 18:48:34 Steckel bardzo mi to pomogło. C++ uczę sie od 5 miesięcy i nauczyłem sie dość dużo by programować gry!! Tylko, ze najpierw uczyłem sie Javy i wszystko mi się pomieszało:D A teraz biorę sie za allegro.h,lecz nie mogę nauczyć sie (albo jestem głupi) za cholerę. Wiec ponawiam moja prośbę i czekam cierpliwie na jakieś linki:D A jeżeli ktoś byłby aż tak uprzejmy i nakierować mnie na jakieś tutoriale byłbym bardzo wdzięczny. Moje gg i adres na samej gorze:D:]. |
|
pekfos |
» 2009-05-25 19:08:09 allegro.h - nazwa pliku allegro - nazwa biblioteki a poza tym to Java jest podobna do c++ (sam się jej ucze:)) więc może się mieszać. |
|
Witam!! » 2009-05-25 21:42:49 Piszę allegro.h bo "śmieszne" cwaniaczki dawały mi linki do książek typu "Jak zachęcić kupującego do swojej oferty" itp.. :] |
|
Witam!!! » 2009-05-26 17:45:13 A ja mam jeszcze jedno pytanie! Steckel jeżeli zaprogramowałeś tyle gier to skąd wziąłeś doświadczenie i wiedzę na temat C++/allegro.h?? Proszę bardzo o jakieś linki do kursów, bo mi bardzo na tym zależy!! Chciałbym uczyć sie w szkole informatycznej ale bez podstawowej wiedzy nie mam najmniejszych szans na przetrwanie:):] |
|
« 1 » 2 |