[Borland] Brak pomocy i zapisu plików
Ostatnio zmodyfikowano 2013-03-09 21:43
alek44 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[Borland] Brak pomocy i zapisu plików » 2013-03-09 15:24:21 Witam mam problem jak w temacie jak programuje w borlandzie i chce skorzystać z pomocy to nic tam nie mam . Posiadam windows 7 64 bity , np na xp zapisują mi sie pliki i jest pomoc. Moze wie ktoś czemu tak jest ? pzdr. |
|
crash |
» 2013-03-09 20:51:54 Jaka wersja Borlanda, daj kawałek kodu, który nie działa |
|
» 2013-03-09 21:40:00 Borladnd Wersja 6.0.10.158 void __fastcall TForm1::FormClose( TObject * Sender, TCloseAction & Action ) { ofstream outfile( "z.txt", ios::app ); if( !outfile ) return; ShowMessage( "ok" ); { outfile <<( Label1->Font->Color ); outfile << Label1->Font->Name.c_str(); outfile.close(); } }
[ cpp ]
|
|
» 2013-03-09 21:43:43 I Drugi program. tez plik pusty po kompiliacji. #include<iostream> #include<fstream> #include<string> #include<iomanip> using namespace std;
void przepisz() { int ilosc; double cena; string nazwa; string nazwapliku; string dane; int i = 1; double koszt; double razem = 0.0; cout << "podaj nazwe pliku :" << endl; cin >> nazwapliku; ifstream plik1; plik1.open( nazwapliku.c_str() ); ofstream plik2; plik2.open( "ladnie.txt" ); if( plik1 && plik2 ) { while( plik1 >> ilosc ) { plik2 << fixed; plik2.precision( 2 ); plik1 >> cena; getline( plik1, nazwa ); koszt = ilosc * cena; razem += ilosc * cena; plik2 << setfill( ' ' ) << setw( 2 ) << i << right << setw( 17 ) << nazwa << setfill( '.' ); plik2 << setw( 8 ) << ilosc << " x " << setw( 8 ) << cena << "zl " << setw( 0 ) << setfill( ' ' ) << setw( 10 ) << koszt << "zl"; plik2 << endl; } plik2 << "----------------------------------------------------------------" << endl; plik2 << setw( 40 ) << "Razem :" << razem << endl; cout << "przepisano" << endl; plik2.close(); plik1.close(); } else cout << "nie ma plików" << endl; } int main() { przepisz(); system( "pause" ); return 0; } |
|
« 1 » |