Szukam darmowej biblioteki do wyświetlania okna (multiplatformowa)
Ostatnio zmodyfikowano 2013-03-15 08:46
Elaine |
» 2013-03-14 00:50:10 Qt można, LGPL się to nazywa. |
|
RazzorFlame Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-03-14 09:20:02 External libraries used by SFML
GLEW is under the BSD license, the SGI license or the GLX license OpenAL-Soft is under the LGPL license libsndfile is under the LGPL license stb_vorbis is public domain libjpeg is public domain libpng is under the zlib/png license zlib is under the zlib/png license SOIL is public domain freetype is under the FreeType license or the GPL license
|
Czy to znaczy że wszystkie biblioteki które != public domain to trzeba dodać? Jeśli nie to wymieńcie te które trzeba dodać ;p |
|
Mrovqa |
» 2013-03-14 18:57:22 OpenAL-Soft is under the LGPL license libsndfile is under the LGPL license |
LGPL - jeżeli linkujesz statycznie, musisz otworzyć źródła aplikacji (co w przypadku komercyjnego użycia nie jest najlepszym pomysłem) albo linkujesz dynamicznie i możesz już swoją appkę spokojnie sprzedawać ;) |
|
RazzorFlame Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-03-14 19:08:20 @UP a BSD license i GPL license? |
|
pekfos |
» 2013-03-14 19:10:04 |
|
Elaine |
» 2013-03-14 19:23:29 LGPL - jeżeli linkujesz statycznie, musisz otworzyć źródła aplikacji |
Można linkować statycznie pod warunkiem, że umożliwi się linkowanie z inną wersją biblioteki. To nie jest niemożliwe. |
|
Mrovqa |
» 2013-03-15 08:46:17 @up masz na myśli to, że sfml-audio będzie zlinkowane statycznie, ale openal i libsndfile będą zlinkowane dynamicznie? Jak ja budowałem SFMLa cmake'iem i linkowałem statycznie, to ww. biblioteki spod licencji LGPL i tak były linkowane dynamicznie. O to Ci chodzi? I czy wtedy nie jestem zmuszony do otwarcia kodu? Po rozmowie z @DejaVu sam już nic nie wiem... |
|
1 « 2 » |