Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

[C++] Wytwarzanie kodu pod Windowsa i Linuxa

Ostatnio zmodyfikowano 2013-04-21 15:08
Autor Wiadomość
StuFfii
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2013-03-20 23:37:05
pracowaliśmy na linux-ie i nie znam dokładnych szczegółów ale chyba nie odpalili no i klops. Moim zdaniem na informatyce powinniśmy używać windowsa bo jest bardziej popularny.
P-78993
megatron
» 2013-03-20 23:40:56
Nasz informatyk tez odwalil maniane i zainstalowal linuksa, ale na szczescie zostal tez windows. Wiec wbijam na admina i sie ciesze dzielem microsoft'u
P-78995
StuFfii
» 2013-03-20 23:48:44
dygresja

tak właściwie chodziłem do 2 szkól, teraz chodze do 3 i wszędie jest linux. Pewnie dla tego że jest całkiem (prawie) darmowy.

To jest złe w linux. Nie działa kompilator pod win. Ale to chyba logiczne(||,&&,...,)
P-78997
StuFfii
» 2013-04-20 20:25:39
Witam, muszę odświeżyć temat z prostego powodu. Oststnio w sali koputerowej miejiśmy podmiane sprzętu( za 13letnich Pc na nowe). Przy okazji wszystkie komputery były formatowane. No ale do sedna:
Razem z nauczycielem pobieram code blocka pod Linux-a. Wszystko ładnie sę otwiera, instaluje.
Moment prawdy. wpisuje program z błędem w treści. Wszystko się zkompilowało, na ekraw wyskoczył "nie wiem jak się to na zywa na Linux-ie ale to było takie czarne dziadoctwo z jakimiś napisami i liczbami". Wpisuje ten sam program tylko bez błędu- taki sam efekt. Wklejam program z bibloteki allegro. To samo.

Mógł bu ktoś podać link do strony ,z której moge pobrać code block(chodzi mi o bezpośredni link do stronu , z której pobieramy c::b, bo zbytnio nie ogarniam co i gdzie jest na stronie twórców) .
P-80916
Mrovqa
» 2013-04-21 15:08:51
Co do downloadu, to nie wiem, w czym masz problem... Downloads->Binaries http://www.codeblocks.org/downloads/binaries
P-80980
1 2 « 3 »
Poprzednia strona Strona 3 z 3