string erase, praca z plikiem txt
Ostatnio zmodyfikowano 2013-04-07 00:03
ew0701 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
string erase, praca z plikiem txt » 2013-04-06 23:28:05 Witam, mam zadanie stworzyć program w Dev C++ który będzie usuwał tekst z pliku txt. Napisałam coc ale nie działa mi, pokazuje mi się błąd "out_of_rnge", nie wiem dlaczego, przeczytałam, że to od złego pozycjonowania, ale wydaje mi się , że powinno być dobrze. Dopiero dzialanie na plikach w c++, nie wiem gdzie robię błąd. Z góry dziękuje za pomoc. Oto co napisałam : #include <iostream> #include <string> #include <fstream> using namespace std; int main() { string dane; fstream plik( "test.txt" ); plik.open( "test.txt", ios::in | ios::out ); getline( plik, dane ); plik.close(); string ToCoMaBycWPliku( dane ); ToCoMaBycWPliku.erase( 2, 2 ); fstream bla( "test.txt" ); bla.open( "test.txt", ios::trunc | ios::in | ios::out ); bla >> ToCoMaBycWPliku; bla.close(); }
|
|
ew0701 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
zmieniony kod » 2013-04-07 00:03:55 troche to zmienilam, teraz mam problem zeby tego zmienionego stringa ToCoMaBycWPliku wczytac do pliku test.txt. Oto zmieniony kod: #include <iostream> #include <string> #include <fstream> using namespace std; int main() { fstream plik( "test.txt" ); string dane; getline( plik, dane ); string ToCoMaBycWPliku; ToCoMaBycWPliku = dane; ToCoMaBycWPliku.erase( 2, 2 ); { plik.open( "test.txt", ios::trunc | ios::in | ios::out ); plik << ToCoMaBycWPliku; plik.close(); } } |
|
« 1 » |