[C++] Klasa vector i struktury
Ostatnio zmodyfikowano 2013-04-07 16:34
Piciupol Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C++] Klasa vector i struktury » 2013-04-07 14:54:24 Witam. Mam problem, kiedys uzywalem wektorow zeby zapisywac w nich obiekty i wszystko dzialalo. Teraz tworze sobie strukture o nazwie "TRASA" gdzie sa 3 pola typu int struct TRASA { int miasto_poczatkowe; int miasto_docelowe; int przesiadki; };
vector < TRASA > Polaczenia;
i gdy chce powiekszyc wektor o nowy element to uzywam takiego kodu : Polaczenia.push_back( TRASA );
Podczas kompilacji wywala mi taki blad : "expected primary-expression before ')' token" Niby wiem co to znaczy, bo to czesty blad, ale nie wiem o co chodzi w tym przypadku. Prosze o pomoc. Z gory dzieki. |
|
pekfos |
» 2013-04-07 14:58:35 TRASA to typ, a nie obiekt. [C] Klasa vector i struktury |
Raczej C++. |
|
Piciupol Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-04-07 15:02:21 No wiem ze typ, mowie tylko ze kiedys z obiektami tak robilem i dzialalo, w jaki sposob to zrobic ze struktura ? Czy lepiej stworzy sobie klase o nazwie TRASA ? |
|
pekfos |
» 2013-04-07 15:08:30 W ten sposób na pewno nie działało. Jak już, to tak: |
|
usmiech |
» 2013-04-07 16:34:37 Dopiero sie ucze vectoro, ale moim zdaniem jednak mozna tak... class Trasa { public: string miastoDocelowe; double czasDotarcia; }; vector < Trasa > Polaczenia;
Polaczenia.push_back( Trasa( miasto, czas ) );
//cos chyba sie zakrecilem hahhahhahhah ;-) |
|
« 1 » |