URLDownloadToFileA
Ostatnio zmodyfikowano 2013-05-04 20:27
tajny Temat założony przez niniejszego użytkownika |
URLDownloadToFileA » 2013-05-03 23:54:37 Witam, ten kod podobno działa innym a mi niestety nie - mam windowsa 8, muszę coś pobierać? (kompilator: dev c++). Kod sprawdzam bo od 1.5h siedzę nad działaniem funkcji "URLDownloadToFileA" i zawsze nie działa więc chciałem sprawdzić czyjś działający kod i też nie działa u mnie. Proszę o porady. Errors: C:\Users\Damian\AppData\Local\Temp\ccC0eHir.o test.cpp:(.text+0x11c): undefined reference to `URLDownloadToFileA' C:\Users\Damian\Documents\collect2.exe [Error] ld returned 1 exit status #include <iostream> #include <conio.h> #include <urlmon.h> #include <string> #pragma comment(lib, "urlmon.lib")
using namespace std;
void Pobierz( string link, string fol_docel ) { string link_s = link; string save_s = fol_docel; URLDownloadToFileA( NULL, link_s.c_str(), save_s.c_str(), 0, NULL ); } int main() { string links; string fol_doc; cout << "Podaj link do pliku : "; cin >> links; cout << endl << "Podaj Folder docelowy(+nazwa pliku i .rozszerzenie): "; cin >> fol_doc; cout << endl << endl << "Czekaj, trwa pobieranie pliku " << endl << endl; Pobierz( links, fol_doc ); getch(); return 0; } |
|
DejaVu |
» 2013-05-04 02:41:54 To jest błąd linkera - dołącz odpowiednią bibliotekę w opcjach linkera (nazwę biblioteki znajdziesz w dokumentacji MSDN).
/edit: Poprawka: nazwa biblioteki widnieje w kodzie źródłowym, który wkleiłeś. |
|
» 2013-05-04 13:09:31 Czyli co mam ostatecznie zrobić? Bo się troche pogubiłem a w c++ siedzę od trzech dni :| |
|
mactec |
» 2013-05-04 13:11:52 Musisz dodać w opcjach linkera Urlmon.lib. Czyli wpisujesz -lUrlmon. |
|
» 2013-05-04 14:54:05 Oki, czyli mam głupkowate pytanko: Możesz podać jak mam dodać -lUrlmon? Używam dev-c++(googlowałem "linker c++" ale nic ciekawego nie wyczytałem i w raz nie wiem jak mam to dodać. |
|
mactec |
» 2013-05-04 17:19:40 Tools>Compiler Options>Add the following commands when calling the linker>tu wpisujesz. |
|
» 2013-05-04 20:27:15 Dziękuję :) |
|
« 1 » |