Nauka programowania - czego się uczyć?
Ostatnio zmodyfikowano 2013-05-19 21:31
frbenio Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Nauka programowania - czego się uczyć? » 2013-05-19 20:30:44 Witam. Mam 19 lat, w tym roku pisałem mature i pasowałoby wybrać jakieś studia, zdecydowałem ze pojde na informatyke. Nie wiem czy moge stwierdzić że to moje hobby gdyż dopiero zaczynam zabawe z programowaniem jednak zainteresowało mnie to. Na maturze zdawałem podstawową informatyke, jeżeli chodzi o programowanie to stycznosc miałem tylko z pascalem... I tu mam kilka pytań do was: Czego powinienem zaczać sie uczyć co przyda mi się na studiach i w pracy, związanego z programowaniem? Jaki jezyk? Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś strone, książke? Ogolnie prosiłbym o sugestie, przepraszam że to tak chaotycznie wyglada. |
|
Monika90 |
» 2013-05-19 21:01:11 Czego powinienem zaczać sie uczyć co przyda mi się na studiach |
matematyki i w pracy, związanego z programowaniem? |
Nigy nie wiadomo co się przyda, ale sądzę, że algorytmy i struktury danych mozna zaliczyć do podstaw. angielski Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś strone, książke?
|
google.com |
|
frbenio Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-05-19 21:04:15 Zapomniałem wspomniec że skonczyłem dział matematyczno-informatyczny. Matematyke ogarniam całkiem całkiem :) Czekam na pierwszy miły komentarz, z tym mogłaś sobie darować ;) |
|
jankowalski25 |
» 2013-05-19 21:31:05 |
|
« 1 » |