[Allegro] Formaty obsługiwanych plików.
Ostatnio zmodyfikowano 2013-08-10 19:18
Bajt Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-08-09 13:00:33 Który plik mam wrzucić i skompilować? Próbowałem jeszcze instalować tego DevPaka przez CB, ale jak klikam na niego Download&Install to wyskakuje mi błąd: 'Error reading from stream!" |
|
MrPoxipol |
» 2013-08-09 13:25:25 Jeśli chodzi o kompilacje z tej paczki, masz wszystko opisane w doc.html w paczce alpng. |
|
» 2013-08-09 13:42:57 Cóż, niby wszystko jest napisane: Robię tak: Uruchamiam plik .EXE dla MinGW i z zaznaczoną opcją 'None'. Wtedy tworzy mi się w tym samym folderze plik o nazwie makefile. Później otwieram configure.bat, ale to odrazu się zamyka!
Trochę nie ogaraniam tego co tam w instrukcji piszą o tym że otwórz okno wiersza poleceń, upewnij się, że GCC jest na ścieżce wpisując gcc-v, powinien pojawić GCC. Jeśli masz NET Framework 2.0 Runtime, uruchom configure.exe wybierz MinGW jak kompilator, lub uruchdsom w wierszu poleceń.
|
|
MrPoxipol |
» 2013-08-09 13:52:19 Jeśli tworzy Ci się Makefile musisz skompilować za jego pomocą. Pobierz make dla Windows (google -> make gnuwin32). Później w cmd 'make'. |
|
» 2013-08-09 14:03:58 Pobrałem, zainstalowałem. Otwieram CMD. W CMD wpisuję ścieżkę do make'a. -> C:\Program Files\GnuWin32\bin>make.exe make.exe: *** No targets specified and no makefile found. Stop. Później tak: C:\Program Files\GnuWin32\bin>make.exe C:\Donwloads\User\alpng13\makefile make:Nothing to be done for C:\Donwloads\User\alpng13\makefile
I znowu nic. |
|
MrPoxipol |
» 2013-08-09 14:31:02 Musisz uruchomić make w katalogu, w którym znajduje się plik 'Makefile'. |
|
» 2013-08-09 14:44:16 Dobrze. A więc jestem w moim folderze w którym jest 'Makefile'. Ścieżka: C:\Users\User\Downloads\alpng13. I próbuję uruchomić tam make'a, ale zwyczajnie Windows wywala że nieznane polecenie. makefile-make - nie działa i żadne inne polecenie związane z make
|
|
MrPoxipol |
» 2013-08-09 14:47:56 A czemu tak jest? He? Bo nie masz make.exe w PATH (zmienna systemowa) ! Możesz dodać adres katalogu, w którym owe make się znajduje do tejże zmiennej lub skopiować make.exe do folderu z Makefile i tam wywołać 'make'. cd MojKatalogZMakefile make
Wywołanie bez dodatkowych argumentów buduje target ':all'. |
|
1 2 « 3 » 4 5 6 7 |