GoldWolf Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2009-07-13 19:38:01 Natknąłem się na mały problem jednak chcą stosować to rozwiązanie: #include <iostream> int main() { using namespace std; const short ROZMIAR = 50; char ciag_znak[ ROZMIAR ]; char lancuch[ ROZMIAR ]; cout << "Podaj swoje imie i nazwisko" << endl; cin.getline( ciag_znak, ROZMIAR ); cout << "Nazywasz sie: " << ciag_znak << endl << "Teraz wszystko jest OK !\n"; cout << "\nPodaj swoje 2 imiona "; cin.get( ciag_znak, ROZMIAR ); cout << "Podaj swoje nazwisko "; cin.get( lancuch, ROZMIAR ); cout << endl << endl; cout << "Nazywasz sie : " << ciag_znak << " " << lancuch << endl; cout << "Co jest grane ? Nie masz nazwiska!?!\n"; cin.sync(); cin.get(); return( 0 ); } Co chyba eliminuje to rozwiązanie. Co ciekawe nie zadziała również getchar(); ;-) |
|
WinerFresh |
» 2009-07-13 20:07:12 po to masz właśnie cin.sync(); by nie było takich kwiatków |
|
» 2009-07-13 20:09:04 Ale nie działa... |
|
WinerFresh |
» 2009-07-13 20:11:58 bo go nie powstawiałeś DODATKOWO tam gdzie trzeba. |
|
» 2009-07-13 20:45:47 Czyli jakbym użył kilkunastu takich wywołań to bym musiał DODATKOWO kilkanaście razy wrzucać sync();, a akurat nie o to mi chodzi. Znalazłem prostsze rozwiązanie, ale ogólnie raczej na razie zostanę przy conio.h. cin.clear(); cin.sync(); cin.get(); |
|
» 2009-07-13 21:20:16 Możesz napisać coś więcej na ten temat, na tym to właśnie ma polegać, by wychwycić błąd. Jednak najpierw błąd muszę pokazać. |
|
» 2009-07-14 07:09:57 Jednak eliminuje to wykorzystanie wspomnianych rozwiązań do zatrzymania aplikacji, ponieważ gdy coś się sypnie ze strumieniem aplikacja nie zatrzyma się. Więc albo system("pause") albo getch(), ew napisanie własnej funkcji(jednak nie o to chodzi).
|
|
» 2009-07-14 16:30:50 Tak tylko to nie są cywilizowane programy, gdzie wszystko jest cacy. To są przykłady, a często przykłady muszą zawierać błędy, dodatkowo może się zdarzyć, że ktoś wymyśli sobie jakiś kod bardziej zakręcony i zwiększa liczbą błędów. Ja potrzebuje prosty(by nie napisać banalny) sposób na zatrzymanie programu w każdej sytuacji, w której kompilator nie wykrył błędu. Mówię tu o programach, które może stworzyć początkujący.
END |
|
1 « 2 » 3 |