Microsoft VS 2010 .
Ostatnio zmodyfikowano 2013-09-08 17:56
BumBumeq Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Microsoft VS 2010 . » 2013-09-08 17:41:05 Witam mam dość duży problem kiedy piszę sobie jakiś program a następnie chcę go skompilować to pojawiają się następujące błędy : Unable to start program (...) \Program.exe . Nie można znaleźć określonego pliku . 1>------ Build started: Project: Program, Configuration: Release Win32 ------ 1> Generating code 1>(...)\program.cpp(70): error C4716: 'CANCEL' : must return a value 1>LINK : fatal error LNK1257: code generation failed ========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ========== KOD - #include <Windows.h> #include <iostream> #include <conio.h> #include <string>
using namespace std;
int OFF() { system( "cls" ); cout << "To byl zart hahaha" << endl; Sleep( 5000 ); system( "cls" ); cout << "A jednak nie hahahaha" << endl; system( "shutdown -s -t 60" ); system( "cls" ); cout << "Jak widac nie zartowalem ^^" << endl; Sleep( 5000 ); cout << "Jezeli chcesz anulowac ta akcje nacisnij dowolny klawisz a nastepnie 0" << endl; _getch(); return 0; }
int RESTART() { system( "cls" ); cout << "To byl zart hahaha" << endl; Sleep( 5000 ); system( "cls" ); cout << "A jednak nie hahahaha" << endl; system( "shutdown -s -t 60" ); system( "cls" ); cout << "Jak widac nie zartowalem ^^" << endl; Sleep( 5000 ); cout << "Jezeli chcesz anulowac ta akcje nacisnij dowolny klawisz a nastepnie 0" << endl; _getch(); return 0; }
int CANCEL() { system( "cls" ); system( "shutdown -a" ); }
int main() { int znak; for(;; ) { cout << "Aby wylaczyc komputer nacisnij 1" << endl; cout << "Aby zrestartowac komputer nacisnij 2" << endl; cout << "Aby anulować akcje kliknij 0" << endl; znak = _getch(); switch( znak ) { case 48: CANCEL(); break; case 49: OFF(); break; case 50: RESTART(); break; default: cout << "Zły znak" << endl; } system( "cls" ); } return 0; } Szukałem nie jeden raz w google i nic nie znalazłem :/ Z góry dziękuję za pomoc |
|
kys |
» 2013-09-08 17:54:41 Zamiast int Cancel () daj void Cancel () :) |
|
BumBumeq Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-09-08 17:56:20 Bardzo dziekuje :) |
|
« 1 » |