[C++] Przechowywanie danych przez for
Ostatnio zmodyfikowano 2013-09-27 17:53
zamir4 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C++] Przechowywanie danych przez for » 2013-09-27 16:45:45 Witam. Na wstepie podam mój program który dotychczas napisałem : #include <iostream> #include <string> using namespace std; struct studia { string nazwa_uczelni; string kierunek_uczelni; } uczelnia; struct student { string imie; string nazwisko; int rok; int wiek; int stypN; int stypS; studia odw; } cos; int main() { for( int i = 0; i < 5; i++ ) { cout << " Podaj nazwe uczelni studenta: " << endl; cin >> cos.odw.nazwa_uczelni; cout << " Podaj kierunek uczelni studenta: " << endl; cin >> cos.odw.kierunek_uczelni; cout << " Podaj imie studenta: " << endl; cin >> cos.imie; cout << " Podaj nazwisko studenta: " << endl; cin >> cos.nazwisko; cout << " Podaj na ktorym roku studiow jest student " << endl; cin >> cos.wiek; cout << " Podaj ile wynosi stypendium naukowe " << endl; } } Jednakże chciałbym żeby każdy z 5 studentów "zapisywał" się. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co zrobić? Tak aby po wprowadzeniu 5 studentów na samym końcu wszystkich wypisało + ewentualnie ify w trakcie fora. Uzyć w jakiś sposób tablicy? Z góry mówie nie szukam kogoś kto za mnie to napiszę - bo chce sma to zrobić ale prosze o jakąś wskazówkę |
|
pekfos |
» 2013-09-27 16:50:18 Użyj tablicy. |
|
akwes |
» 2013-09-27 16:50:56 |
|
zamir4 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-09-27 17:53:35 Dzieki serdecznie :) |
|
« 1 » |