Zakończenie jednego programu z poziomu innego
Ostatnio zmodyfikowano 2009-08-07 21:44
Bombasarkadian Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Zakończenie jednego programu z poziomu innego » 2009-08-07 19:02:00 Witam, Mój problem prezentuje się następująco. Gdy chcę zrobić to co w temacie robię tak: hProgram = FindWindow( "NazwaKlasy", NULL ); SendMessage( hProgram, WM_DESTROY, 0, 0 ); Oczywiście wszystko działa, ale problem pojawia się gdy chcę zamknąć w ten sposób program, którego kod przedstawia się następująco: http://wklej.org/hash/07f235529f/W pełnej wersji on po drodze wykonuje kilka operacji, ale generalnie ma działać w nieskończoność. Normalnie mam jakiś przestój w myśleniu i nie jestem w stanie wyłączyć tego programu z poziomu innej aplikacji :( Mógłby ktoś być tak dobry i wyjaśnić jak mam się do tego zabrać? |
|
DejaVu |
» 2009-08-07 19:32:51 |
|
» 2009-08-07 21:18:27 WM_QUIT - Próbowałem zrobić, ale mam while(true) i ten program nie sprawdza tego komunikatu :( To może inaczej: Czy da radę tak wstawić tego while w ten kod http://wklej.org/hash/0a5e6ec1ad/ (jeśli tak to gdzie i jak), żeby można było wyjść z programu poprzez SendMessage( hWnd, WM_DESTROY, 0, 0 ); wysłane z innego programu? (W sensie, żeby podczas wykonywania tego while program sprawdzał komunikaty) |
|
» 2009-08-08 08:27:04 Wybacz, przegapiłem twoją odpowiedź. Zrobiłem Terminateprocess(); i wszystko działa jak należy :D
Dzięki za pomoc |
|
manfred |
» 2009-08-07 19:39:57 Program jest konsolowy, to co może zrobić z WM_QUIT? Zachowa go w kolejce komunikatów na pamiątkę... Well, bądź chamski. Utwórz drugiemu programowi wątek (CreateRemoteThread), którego procedurą będzie ol' good ExitProcess. Jeśli nie chcesz się w to bawić, to bądź jeszcze bardziej chamski i bezczelnie wywołaj TerminateProcess na procesie, który chcesz ubić. |
|
manfred |
» 2009-08-07 21:44:37 A może przeczytaj mojego posta, zamiast kombinować z jakimiś bzdurami? |
|
« 1 » |