ReadFile odczytywanie tylko x ostatnich znakow z urzadzenia wyjscia
Ostatnio zmodyfikowano 2013-12-02 13:26
tookie009 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
ReadFile odczytywanie tylko x ostatnich znakow z urzadzenia wyjscia » 2013-11-28 14:37:55 witam, mam nadzieje, ze nie uprzykrzam sie Wam moimi czestymi pytaniami w ostatnim czasie. Otoz probuje podjac komunikacje z narzedziem podlaczanym do USB poprzez funkcje ReadFile. Udaje mi sie odczytywac wartosci odczytywane przez urzadzenie, ale niestety, to urzadzenie wysyla pewien ciag znakow co sekunde. Ja potrzebuje odczytac tylko co x sekund. Wtedy dostaje jako odpowiedz zapelniony bufer z "starymi" wartosciami takze. Chcialbym tylko distac te z ostatniej sekundy. Znacie moze mozliwosc, jak oproznic buffer funkcji ReadFile? Na chwile obecna mam bardzooo prymitywne rozwiazanie. Pusczczam petle 10 razy, ktora kopiuje to co jest w buforze do tablicy znakow, w ten sposob bufor od ReadFile sie oproznia. Niestety jest to rozwiazanie bardzo bardzo niepodobajace mi sie. Z gory dzieki za pomoc. |
|
kubawal |
» 2013-11-28 15:33:46 |
|
tookie009 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-12-02 13:26:15 oczywiscie, ze googlowalem... Mimo wszysztko ta funkcja nie czysci buffora, chociaz tak ewidentnie w dokumentacji stoi: If hFile is a handle to a communications device, the function only flushes the transmit buffer
|
Zatem nadal uzywam mojego starego prymitywnego rozwiazania - jak czekam x sekund, to co sekunde odbieram te dane, po prostu zeby buffor oproznic. Nie wydaje mi sie jednak, zeby ktos mogl mi dalej tu pomoc, takze temat do zakniecia. |
|
« 1 » |