Biblioteka GTK, błąd podczas kompilacji.
Ostatnio zmodyfikowano 2013-12-08 23:46
dejmien Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-12-07 18:44:18 Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601] Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.
C:\Users\Damian>path PATH=C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\Windows\system32; C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\; C:\Program Files\Calibre2\;C:\Program Files (x86)\Microsoft SQL Server\100\Tools \Binn\;C:\Program Files\Microsoft SQL Server\100\Tools\Binn\;C:\Program Files\Mi crosoft SQL Server\100\DTS\Binn\;C:\Program Files (x86)\Nmap
C:\Users\Damian> |
|
Badman |
» 2013-12-07 18:52:02 Tak jak myślałem, bark w liście przeszukiwań. Jaki system win xp czy win 7 ? |
|
» 2013-12-07 19:48:33 Windows 7 64 bity. A co to oznacza? Robiłęm wszystko tak samo jak w tym poście http://cpp0x.pl/forum/temat/?id=9692 . Tylko że tego nie ustawiłem: base C:\GTK\bin include C:\GTK\include lib C:\GTK\lib obj C:\GTK\etc
Ponieważ gdy wybieram nowy projekt GTK to mi się to okienko nie chce wyświetlić. Mogę jedynie wybrać folder z GTK. |
|
MrPoxipol |
» 2013-12-07 20:31:54 "To okienko" znajdziesz w Settings->Global Variables. PS Komputer -> Właściwości -> Zaawansowane -> Zmienne środowiskowe -> PATH -> i na końcu po ';' dodaj katalog z folderem 'bin' gtk. PPS Dziś testowałem GTK3 i wszystko ładnie działa. Na dniach dodam artykuł o instalacji :) |
|
» 2013-12-08 18:52:29 Dzięki za pomoc już wszystko działa :-) Ale mam jeszcze kilka pytań. Gdy kompiluje jakiś program to wyskakuje mi to okienko GTk razem z konsolą... czy to normalne? Jak zamknę konsolę to i okienko się zamyka...
Biblioteka jest fajna kurs na stronie jest naprawdę świetnie napisany, ale nie mogę jednego zrozumieć i nie znalazłem tego w kursie. Bo jeśli mam jakiś program konsolowy np. program szyfrujący to jak mam go oprawić w tą szatę graficzną? Bo w kursie nie pisze gdzie wstawiać kod programu itp. Jeśli by ktoś miał link do takowego artykułu to był bym wdzięczny. |
|
czosnek17 |
» 2013-12-08 19:00:10 Gdy kompiluje jakiś program to wyskakuje mi to okienko GTk razem z konsolą... czy to normalne? Jak zamknę konsolę to i okienko się zamyka...
|
Konsolę można wyłączyć w opcjach projektu albo w kodzie. //edit ale nie polecam jej wyłączania przed ukończeniem projektu, bo jak coś nie działa to można wypisać zmienne do konsoli i zobaczyć co jest źle. |
|
MrPoxipol |
» 2013-12-08 23:46:39 @autor Pisanie programów z GUI polega na łączeniu sygnałów wysyłanych od gui i wykonywaniu wskazanych przez Ciebie zadań. Np. jeśli przycisk a zostanie wciśnięty - zaszyfruj tekst znajdujący się w polu tekstowym b i dodaj zaszyfrowany tekst do pola tekstowego c |
|
|
1 « 2 » |