Nazwy typu złożonego i prostego
Ostatnio zmodyfikowano 2013-12-23 16:13
skradacz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Nazwy typu złożonego i prostego » 2013-12-23 03:53:04 Pytania uczelniane (zamknięte, ale nie mam podanych możliwych odpowiedzi):
301. Wskaż ten identyfikator, który nie jest nazwą typu prostego w języku C++.
302. Wskaż nazwę, który nie jest nazwą typu złożonego w języku C++.
Przygotowuję opracowanie do pytań na egzamin wstępny. Wiem czym są proste i złożone typy danych, ale te pytania są tak dziwnie sformułowane, że nie potrafię ich zrozumieć. Proszę o pomoc ;) |
|
pekfos |
» 2013-12-23 14:49:02 (zamknięte, ale nie mam podanych możliwych odpowiedzi) |
To coś takiego jest w ogóle możliwe? Wskaż ten identyfikator, który nie jest nazwą typu prostego w języku C++. |
Wskaż (z podanego tam kodu?) identyfikator (typu? zmiennej? przestrzeni nazw?), który nie jest nazwą typu prostego w C++ (czyli dowolny identyfikator). Wskaż nazwę, który nie jest nazwą typu złożonego w języku C++. |
Wskaż (jw) nazwę, która nie jest nazwą typu złożonego (czyli np nazwę typu prostego). |
|
skradacz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-12-23 15:53:09 Odpowiedzi ABCD będą podane na egzaminie, a publicznie są podane same pytania. To co mi wytłumaczyłeś to rozumiem, lecz czym w takim razie różni się indentyfikator od nazwy? Czy nazwa typu prostego/złożonego to to samo, co typ danych prosty/złożony? |
|
pekfos |
» 2013-12-23 16:13:19 Identyfikatory w C++ to wszystkie prawidłowe nazwy, z wyłączeniem słów kluczowych. |
|
« 1 » |