Zdziwiony Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-12-23 21:51:44 może palnę teraz głupotę... ale spać mi się chce :P Jak to zrobić ? Może dacie linka do lekcyjki jakiejś :) ? |
|
xevuel |
» 2013-12-23 21:56:28 |
|
» 2013-12-23 22:07:11 Dzięki za linka :)
Ale czy nie można uczyć się właśnie w taki sposób, 'przy okazji' :P ? (Póki co uczę się C++ tylko dla frajdy :) nauka taka z 'prawdziwego zdarzenia' zacznie się jak pójdę do technikum inf. (przy okazji będę miał prostszy start :P) (mam nadzieję, że będą tam dobrzy nauczyciele od przedmiotów zawodowych, bo nauczyciele od inf. w mojej szkole to lekka masakra... są po studiach np. z geografii, a dyrektor bierze ich dodatkowo do prowadzenia lekcji informatyki... efekt: każdy przeciętny uczeń wie więcej niż nauczyciel... co jest dla mnie trochę żenujące...) No, ale cóż poradzić :P |
|
xevuel |
» 2013-12-23 22:15:19 Ale czy nie można uczyć się właśnie w taki sposób, 'przy okazji' :P ? |
W ten sposób tylko zaśmiecasz forum pytaniami, które potrafiłbyś rozwiązać w ciągu trzech minut (wliczając w to szukanie w google odnośnie jakichś wbudowanych rozwiązań) gdybyś tylko poświęcił na przeczytanie kursu te kilka dni. nauka taka z 'prawdziwego zdarzenia' zacznie się jak pójdę do technikum inf. |
Nie liczyłbym za bardzo na to, jeśli szkoła nie ma corocznie paru laureatów w różnych konkursach. No ale może faktycznie będziesz miał wybitne szczęście :) |
|
» 2013-12-23 22:18:32 No ale może faktycznie będziesz miał wybitne szczęście :) |
Znając moje szczęście, raczej wątpię :P PS: W ten sposób tylko zaśmiecasz forum pytaniami, które potrafiłbyś rozwiązać w ciągu trzech minut (wliczając w to szukanie w google odnośnie jakichś wbudowanych rozwiązań) gdybyś tylko poświęcił na przeczytanie kursu te kilka dni. |
Akurat nie zauważyłem, żadnej wzmianki w kursie na tej stronie o jakimś przeiterowaniu :P EDIT: Po części się z tym zgodzę, bo jak teraz spojrzę na kod z programu w moim pierwszym poście to wydaje mi się on tak śmiesznie prosty, że aż szkoda gadać... a wtedy było to dla mnie nie do przejścia :P No cóż... problem rozwiązany, więc zamykam :) |
|
pekfos |
» 2013-12-23 22:22:33 Akurat nie zauważyłem, żadnej wzmianki w kursie na tej stronie o jakimś przeiterowaniu :P |
Cóż, kurs to nie słownik. Nie uczy też myślenia i języka (nie mówię o programowaniu). Hmm, przeiterowanie.. Po odrzuceniu zbędnej części jest iterowanie, co prowadzi do iteracja. Wpisujemy w Google i bum, wyjaśnienie w pierwszym wyniku! |
|
» 2013-12-23 22:38:20 Cóż, kurs to nie słownik. Nie uczy też myślenia i języka (nie mówię o programowaniu) |
Masz na myśli, że jestem jakiś niedouczony, i niemyślący ? W takim razie serdeczne dzięki... |
|
DejaVu |
» 2013-12-24 11:52:11 pekfos... proszę Cię zacznij staranniej dobierać słowa, albo nie odpowiadaj w ogóle jak masz być niemiły dla innych użytkowników. Jakby znał STL-a to by wiedział skąd wywodzi się słowo 'przeiterowanie', a tak zasadnym było jego pytanie. |
|
1 « 2 » 3 |