Baza danych odczyt z pliku
Ostatnio zmodyfikowano 2009-08-25 22:02
Haker123 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2009-08-25 04:09:10 Szczeze mowiac to nie wiem ile bajtow ma int u mnie ;/ Wracajac do przykladu ksiazki to skad program wie ile ma wczytac bajtow, wiem ze to tdlugosc podaje ale skad program wie ile ona ma bo ja jakos nie moge rozgrysc w kturym miejscu to widac ;/ niby tdlugosc ma liczbe 0 ale ile bajtow ma w sobie to nie wiem ;/ |
|
WunM |
» 2009-08-25 12:28:00 No to wróć do kursu C++ w którym jest to wyjaśnione. |
|
» 2009-08-25 15:45:18 W tym na stronie sa tylko przyklady zapisywania do pliku txt a to mam juz opanowane ale tych binarnych plikow nie kumam ;/ szukam po necie jakiegos innego kursu ale nie moge znalesc :(
EDIT:
Dalej tego nie rozumiem skad program wie ile wpisac jak nic nie przypisuje, szukalem na necie jakiegos innego kursu ale znalazlem tylko z udzialem bibliotek ktorych jeszcze wogle nie znam ;/ bede wdzieczny jak by ktos mogl napisac mi ta funkcje i wytlumaczyc krok po kroku, wiem ze caly czas o cos prosze ale naprawde zalezy mi na zrozumieniu tego bo przepisac moge ale co mi z tego jak nie bede tego rozumial :( |
|
DejaVu |
» 2009-08-25 18:46:00 1. Przeczytaj sobie kod i ustal której linijki nie rozumiesz 2. Jeśli nie rozumiesz jakiejś sprawdź czy istnieje już odpowiedź w tym temacie 3. Jeśli nie istnieje, sprawdź czy istnieje odpowiedź w lekcji związanej z plikami 4. Jeśli nie istnieje napisz linijkę, której nie rozumiesz
Uważam, że nie czytasz ze zrozumieniem tego co napisaliśmy. Uważam też, że obecnie tracę niepotrzebie czas pisząc tego posta. |
|
» 2009-08-25 19:13:53 Jedyne czego nie rozumiem to skad program wie ile bajtow ma wczytac. Czy to chodzi o zmienna np przypisze do char int i bedzie mi czytac 4 bajty z pliku?? obojetne jak wielka jest ta liczba?? Sorki za klopot ale dla mnie to jest czarna magia ;/ |
|
DejaVu |
» 2009-08-25 19:33:35 Program ma wczytać tyle bajtów z pliku ile wynosi wartość przekazana do drugiego argumentu metody read(). Coś jeszcze? |
|
» 2009-08-25 19:41:01 To jak to program wczytuje skoro tdlugosc=0, wychodzilo by na to ze nic by nie wczytal |
|
malan |
» 2009-08-25 21:32:13 Jednak pokręciłem ;p.
Do zapamiętania !!! Jeśli mówimy o rozmiarze danych w pliku, mówimy o liczbie bajtów, nie ilości !!!.
Zapisałem sobie na kartce i powiesiłem nad łóżkiem - do jutra zapamiętam :). |
|
1 « 2 » 3 |