kompilowanie pierwszego programu.
Ostatnio zmodyfikowano 2009-08-27 14:42
tramwaj Temat założony przez niniejszego użytkownika |
kompilowanie pierwszego programu. » 2009-08-26 22:51:41 Witam. Zaczalem dopiero programowac. Sciagnalem code::blocks, odpalilem go jak w Kursie, nie chce mi skompilowac programu;/ Po naciscnieciu f9 na dole w okienku pisze tylko 'nothing to be done.'
Nie ma gorszej demobilizacji jak na samym poczatku;/ Moze mi ktos pomoc? pozdrawiam. |
|
malan |
» 2009-08-26 23:25:02 Pobrałeś paczkę z kompilatorem (ok. 19 MB) ? Zaznaczyłeś podczas instalacji, aby kompilator został zainstalowany ? |
|
tramwaj Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2009-08-27 07:58:56 Ops, racja nie mam kompilatora;/ strona glowna Code:blocks nie działa, a wszedzie sa wersje ok. 10mb. Zdecydowalem jednak pobrac devc++ i on działa bez problemu, jest z kompilatorem. Nie wiem o co chodzi, bo kiedys sciagnalem devc++ i tez nie moglem skompilowac. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam.
//Patzick: Rozwiązane tematy zamykamy...
Dante: Dziwne bo strona chodzi, kolejny człowiek, który albo nie umie czytać albo ma coś z netem. |
|
lynx |
» 2009-08-27 13:42:27 Nie wiem dlaczego mi strona code::blocks'a też nie działa( www.codeblocks.org/ ). Jednak chyba kiedyś ją przeglądałem, wydaje mi się że problem leży po ich stronie. Za to jednak download code:blocks jest umieszczony w serwisie SourceForge. Więc gdy ktoś ma problemy z otworzeniem strony codeblocks.org tak jak ja, polecam zajrzeć pod adres: http://sourceforge.net/projects/codeblocks/ by móc pobrać edytor. |
|
GoldWolf |
» 2009-08-27 14:42:58 A mnie działa, coś macie z DNS-ami, zawsze jak ktoś zgłasza błąd, mnie działa ta strona. Bardzo dziwne to jest dam alternatywny link. |
|
« 1 » |