Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Dynamiczna pamięć/struktury

Ostatnio zmodyfikowano 2014-01-12 18:14
Autor Wiadomość
Lamacz
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2014-01-12 17:42:22
Dziękuję.
Wskaźnik dlatego że tak jest napisane w poleceniu zadania :). Teoretycznie nie mieliśmy konstruktorów jeszcze, ale nie ma żadnej przeszkody, aby go użyć. W Twoim zapisie tego konstruktora nie rozumiem dlaczego są puste klamry? (to działa, ale nie rozumiem czemu).Stara wersja kompilatora jest w moim Visualu czy Code::Block-sie? I jeszcze jedno: jak prowadzący zajęcia sprawdzał mój program to na zajęciach mamy visuala 2008 i ten kompilator nie dopuścił do zapisu wskaźnikA w strukturze  za pomocą operatora "new" i wtedy prowadzący już poza strukturą dopisał jakąś linię właśnie z operatorem "new" i wszystko działało. Ja próbowałem to zrobić tak:
Parking * firma.parking[ i ].klient->ID = new Parking;
. Ale takie coś nie przechodzi, jakiś pomysł jak to w mniej więcej taki sposób można zrobić? :)
P-101997
Monika90
» 2014-01-12 18:05:59
Wskaźnik dlatego że tak jest napisane w poleceniu zadania
Pewnie chodziło o to, że jak wskaźnik jest równy NULL, to miejsce jest puste, a w przeciwnym wypadku zajęte.

Stara wersja kompilatora jest w moim Visualu czy Code::Block-sie?
W Visualu.

Ja próbowałem to zrobić tak:
Parking * firma.parking[ i ].klient->ID = new Parking;
. Ale takie coś nie przechodzi, jakiś pomysł jak to w mniej więcej taki sposób można zrobić? :)
C/C++
firma.parking[ i ].klient = new Samochod;
firma.parking[ i ].klient->ID = "xyz";
P-102000
Lamacz
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2014-01-12 18:14:26
Dziękuję o to mi chodziło :) A co do tego wskaźnika dobrze napisałem dlatego kazał prowadzący zrobić wskaźnik chyba po to, aby poćwiczyć, bo moja struktura wygląda tak naprawdę tak:
C/C++
struct Miejsce {
    bool dostepnosc;
    Samochod * klient;
};

Jeszcze raz dziękuję za pomoc:)
P-102001
1 « 2 »
Poprzednia strona Strona 2 z 2