<fstream> Wczytywanie danych z pliku i ładowanie do comboboxa [winAPI]
Ostatnio zmodyfikowano 2014-01-13 17:26
loop Temat założony przez niniejszego użytkownika |
<fstream> Wczytywanie danych z pliku i ładowanie do comboboxa [winAPI] » 2014-01-13 17:00:52 Witam. Mam taki problemik: chcę, aby każda linijka z pliku tekstowego plik.txt była "przepisana" do elementu komboboxa. Jedna linijka pliku = jeden element w komboboxsie, itd, aż do końca pliku. Stworzyłem coś takiego: std::fstream plik; plik.open( "plik.txt", std::ios::in | std::ios::out );
if( plik.good() == true ) { string buf; while( !lista.eof() ) { std::getline( std::cin, buf ); SendMessage( hCombo, CB_ADDSTRING, 0, buf ); cin.sync() } } else { MessageBox( NULL, "Błąd nr 3 - nie znaleziono pliku!", "To nie żart!", MB_ICONERROR ); DestroyWindow( hwnd ); } Ale kompilator krzyczy: 181 C:\Users\admin\Documents\C++\Zliczarka\main.cpp cannot convert `std::string' to `LPARAM' for argument `4' to `LRESULT SendMessageA(HWND__*, UINT, WPARAM, LPARAM)' Co tu zrobić? |
|
pekfos |
» 2014-01-13 17:09:16 |
|
» 2014-01-13 17:17:39 Gdzie mam to umieścić? Jak umieszczam tak, jak podpowiada intuicja, czyli: SendMessage( hCombo, CB_ADDSTRING, 0,( LPARAM ) buf.c_str() ); To program (okno) wogóle się nie pojawia... |
|
pekfos |
» 2014-01-13 17:24:05 Pewnie dlatego, że używasz cin, zamiast pliku. |
|
» 2014-01-13 17:26:07 Tak właśnie, powinno być std::getline( plik, buf ); , wielkie, wielkie dzięki! |
|
« 1 » |