[C]budowa menu
Ostatnio zmodyfikowano 2014-01-21 17:02
quatromen Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C]budowa menu » 2014-01-21 17:02:59 Witam mam problem z budową menu, nie mam pojęcia jak zrobic menu w ktorym jesli argument wprowadzony bedzie jako znak + to bedzie wykonywac to co jest pod znakiem + a jak wprowadzimy np: 8 to ten argument bedzie traktowany jako liczba a nie jako znak. mój kod wygląda tak : int main() { structura struct; char znak; int liczba; printf( "KALKULATOR RPN \n\ DOSTEPNE FUNKCJE : \n \ + DODAWANIE \n \ - ODEJMOWANIE \n \ * MNOZENIE \n \ / DZIELENIE \n \ ^ POTEGOWANIE \n \ & PIERWIASTKOWANIE \n \ p WYSWIETLENIE STOSU \n \ # ZAMIANA MIEJSC \n \ $ KOPIOWANIE ELEMENTU WPROWADZONEGO \n \ Q ZAKONCZENIE PROGRAMU \n" ); while( znak != 'Q' ) { scanf( "%c", & znak ); if( znak == '+' ) { printf( "jabolek" ); } else if( znak == '-' ) { printf( "jabolek cycus" ); } else if( znak == '*' ) { } else if( znak == '/' ) { } else if( znak == '^' ) { } else if( znak == '&' ) { } else if( znak == 'p' ) { wyswietlall( li ); } else if( znak == '#' ) { } else if( znak == '$' ) { } else { liczba = znak; dodawanie( & struct, liczba ); } } return 0; }
Jak to zrobic ?? ?? ?? z góry dzięki |
|
« 1 » |