Problem zadaniem nr 1 z 4 cześci kursu
Ostatnio zmodyfikowano 2009-09-15 19:33
manfred |
» 2009-09-14 22:38:12 int main() to zły styl (prototyp w stylu K&R), powinno się pisać int main(void)... A nie, to miał być kod w C++, nie? To trochę ci nie wyszło, w C++ używa się cstdio.
A nie mówiłem, że przy iostreamach można się pociąć z formatowaniem? Printf jest łatwy, miły, przyjemny, całkiem szybki i nie dodaje kupy zbędnych rzeczy do wynikowego pliku. |
|
manfred |
» 2009-09-14 22:41:05 Ban na google? Jeśli nie, to wpisz tam printf, odpowiedź będziesz miał jak na dłoni. |
|
manfred |
» 2009-09-15 08:05:42 Ale że co? Ja wiem tylko tyle, że C++ jest w miarę zgodne z C, więc biblioteka standardowa C istnieje także w C++, ergo printfa mi nikt używać nie zabroni, zwłaszcza, że nie jestem masochistą, żeby bawić się w formatowanie czegokolwiek w iostreamach.
@malan: int main(void) to zły styl - w C++ void w tym miejscu jest dopuszczone tylko ze względu na C, normalnie powinno się w takich sytuacjach zostawić puste nawiasy. Nie zrozumiałeś mojego posta?? |
|
manfred |
» 2009-09-15 19:33:30 Tego rekordu nie da się pobić - admin, Hauleth i ja złamaliśmy regulamin tyle razy, że trzeba się zes...markać, żeby się choćby do rekordu zbliżyć. |
|
1 2 3 « 4 » |