[Lekcja 14] - Uruchamianie kalkulatora z pracy domowej
Ostatnio zmodyfikowano 2014-02-09 17:11
theromanek100 Temat założony przez niniejszego użytkownika  | 
[Lekcja 14] - Uruchamianie kalkulatora z pracy domowej » 2014-02-09 15:54:33 Witam. Mam problem, ponieważ kiedy otworze kalkulator z pracy domowej z lekcji 14 przez plik .exe to po podaniu drugiej liczby i wciśnięciu ENTER program sam się wyłącza i niemogę zobaczyć wyniku, ale jak uruchomię go z poziomu Code::Blocks skrótem klawiszowym F9 to działa normalnie i mogę zobaczyć wynik obliczenia. To samo dzieje się z innymi programami. Proszę pomóżcie :) #include <iostream> int main() { using namespace std;          int liczba;     int a;     int b;     cout << "1. Dodawanie" << endl;     cout << "2. Odejmowanie" << endl;     cout << "3. Mnozenie" << endl;     cout << "4. Dzielenie" << endl;     cout << "5. Zamknij" << endl;     cout << "" << endl;     ; cin >> liczba;     cout << "" << endl;     ; switch( liczba )     {     case 1:         cout << "Podaj pierwsza liczbe:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> a;         cout << "" << endl;         cout << "Podaj druga liczba:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> b;         cout << "" << endl;         cout << "Wynik a + b = " << a + b << endl;         cout << "" << endl;         break;     }     switch( liczba )     {     case 2:         cout << "Podaj pierwsza liczbe:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> a;         cout << "" << endl;         cout << "Podaj druga liczba:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> b;         cout << "" << endl;         cout << "Wynik a - b = " << a - b << endl;         cout << "" << endl;         break;     }     switch( liczba )     {     case 3:         cout << "Podaj pierwsza liczbe:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> a;         cout << "" << endl;         cout << "Podaj druga liczba:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> b;         cout << "" << endl;         cout << "Wynik a * b = " << a * b << endl;         cout << "" << endl;         break;     }     switch( liczba )     {     case 4:         cout << "Podaj pierwsza liczbe:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> a;         cout << "" << endl;         cout << "Podaj druga liczba:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> b;         cout << "" << endl;         cout << "Wynik a / b = " << a / b << endl;         cout << "" << endl;         break;     }     switch( liczba )     {         default:         cout << "Nacisnij ENTER aby zakonczyc program" << endl;         break;     }          return 0;           }  | 
 | 
Nekronomik  | 
» 2014-02-09 16:32:05 dodaj sobie #include<conio.h> a po return 0; dodaj getch(); Mi się wydaje że to zależy od programu(jego wersji) np: w nowej wersji dev C++ twój kod normalnie mi działa a w starszej muszę dodać #include<conio.h> i getch();  | 
 | 
» 2014-02-09 16:42:17 Mógł byś to dodać do mojego kodu, bo nie za bardzo wiem gdzie to wstawić. Ja używam Code::Blocks 13.12    | 
 | 
Parapet  | 
» 2014-02-09 16:48:21 #include <iostream> #include <conio.h> int main() { using namespace std;          int liczba;     int a;     int b;     cout << "1. Dodawanie" << endl;     cout << "2. Odejmowanie" << endl;     cout << "3. Mnozenie" << endl;     cout << "4. Dzielenie" << endl;     cout << "5. Zamknij" << endl;     cout << "" << endl;     ; cin >> liczba;     cout << "" << endl;     ; switch( liczba )     {     case 1:         cout << "Podaj pierwsza liczbe:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> a;         cout << "" << endl;         cout << "Podaj druga liczba:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> b;         cout << "" << endl;         cout << "Wynik a + b = " << a + b << endl;         cout << "" << endl;         break;     }     switch( liczba )     {     case 2:         cout << "Podaj pierwsza liczbe:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> a;         cout << "" << endl;         cout << "Podaj druga liczba:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> b;         cout << "" << endl;         cout << "Wynik a - b = " << a - b << endl;         cout << "" << endl;         break;     }     switch( liczba )     {     case 3:         cout << "Podaj pierwsza liczbe:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> a;         cout << "" << endl;         cout << "Podaj druga liczba:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> b;         cout << "" << endl;         cout << "Wynik a * b = " << a * b << endl;         cout << "" << endl;         break;     }     switch( liczba )     {     case 4:         cout << "Podaj pierwsza liczbe:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> a;         cout << "" << endl;         cout << "Podaj druga liczba:" << endl;         cout << "" << endl;         cin >> b;         cout << "" << endl;         cout << "Wynik a / b = " << a / b << endl;         cout << "" << endl;         break;     }     switch( liczba )     {         default:         cout << "Nacisnij ENTER aby zakonczyc program" << endl;         break;     }     getch();     return 0;           }
   | 
 | 
» 2014-02-09 17:11:25 Wielkie dzięki :)  | 
 | 
|  « 1 »  |