Dialog wskazania wielu folderów
Ostatnio zmodyfikowano 2014-02-26 09:55
Monika90 |
» 2014-02-25 09:44:51 Ten CFolderDialog korzysta z biblioteki MFC, jest mało prawdopodobne żeby dało się używać tej biblioteki z MinGW. Możesz jednak kupić MFC razem z Visual Studio. |
|
McAffey Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2014-02-26 05:20:59 Visual również nie szczędzi błędów dla plików z tej paczki: c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(15): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(15): error C2143: syntax error : missing ';' before '*' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(15): error C3861: '_T': identifier not found c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(17): error C2504: 'CFileDialog' : base class undefined c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(20): error C3646: 'CString' : unknown override specifier c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(20): error C3646: 'm_pPath' : unknown override specifier c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(20): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(20): warning C4183: 'DECLARE_DYNAMIC': missing return type; assumed to be a member function returning 'int' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(21): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'm_bModeSelect' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(21): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(22): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'm_bShowFiles' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(22): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(23): error C2143: syntax error : missing ';' before '*' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(23): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(24): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'm_nMaxFile' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(24): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(26): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'm_wndProc' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(26): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(27): error C2061: syntax error : identifier 'CString' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(28): error C2061: syntax error : identifier 'CString' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(31): error C2061: syntax error : identifier 'BOOL' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(36): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'GetSelPath' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(36): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(36): warning C4183: 'GetSelPath': missing return type; assumed to be a member function returning 'int' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(37): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'GetParentDir' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(37): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(37): warning C4183: 'GetParentDir': missing return type; assumed to be a member function returning 'int' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(38): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'DidSelectFolder' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(38): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(38): warning C4183: 'DidSelectFolder': missing return type; assumed to be a member function returning 'int' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(44): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'OnFileNameOK' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(44): error C2433: 'CFolderDialog::BOOL' : 'virtual' not permitted on data declarations c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(44): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(44): warning C4183: 'OnFileNameOK': missing return type; assumed to be a member function returning 'int' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(48): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'OnInitDialog' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(48): error C2433: 'CFolderDialog::BOOL' : 'virtual' not permitted on data declarations c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(48): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(48): warning C4183: 'OnInitDialog': missing return type; assumed to be a member function returning 'int' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(49): error C2144: syntax error : 'int' should be preceded by ';' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(49): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(49): error C2061: syntax error : identifier 'LPCREATESTRUCT' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(52): error C2143: syntax error : missing ';' before '}' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(52): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(52): warning C4183: 'DECLARE_MESSAGE_MAP': missing return type; assumed to be a member function returning 'int' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(36): error C2065: 'm_pPath' : undeclared identifier c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(37): error C2065: 'm_pPath' : undeclared identifier c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(37): error C2228: left of '.Left' must have class/struct/union type is 'unknown-type' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(37): error C2228: left of '.ReverseFind' must have class/struct/union type is 'unknown-type' c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(37): error C3861: '_T': identifier not found c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(38): error C2065: 'm_pPath' : undeclared identifier c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(38): error C2065: 'FILE_ATTRIBUTE_DIRECTORY' : undeclared identifier c:\moje projekty\programy\dialog visual\cfolderdialog.h(38): error C3861: 'GetFileAttributes': identifier not found |
|
Monika90 |
» 2014-02-26 09:55:15 Zgaduję, że w pliku stdafx.h nie masz odpowiednich includów. Czy utworzyłeś projekt typu MFC? |
|
1 « 2 » |