Qt dla androida
Ostatnio zmodyfikowano 2014-03-20 09:57
debilek Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Qt dla androida » 2014-03-13 15:30:24 Witam! Może mi ktoś pomóc z konfiguracją qt tak żeby pisać apki dla androida. Bo ciągle mi to nie wychodzi. Oto co zrobiłem: -pobrałem Qt for android dla windowsa to co ma 1,1gb -następnie jdk, ndk, sdk, ant -zainstalowałem jdk, resztę wypakowałem -w qt w opcjach wskazałem ścieżki do tych bibliotek, -uruchomiłem sdk manager i zainstalowałem wszystko dla androida 4,2,1 + plus to co było zaznaczone domyślnie -w manager AVd dodaje uządzenie Nexus S -i zgodnie z tutorialem na YT robię hello worda
i tu jest problem jak klikam play to moje wirtualne urządzenie jest niekompatybilne, a robiłem krok w krok jak na tutorialu może mi ktos z tym pomóc |
|
MrPoxipol |
» 2014-03-13 19:40:31 A co masz za urządzenie? Tryb debugowy włączony? |
|
» 2014-03-13 22:49:28 i na debug i na relase nie mogę tego zrobić, ciągle urządzenie jest nie kompatybilne. A urządzenie wybrałem sobie z tego co było już na liście gotowe czyli NEXUS S. dodam zę jest że te niekompatybilne obsługują ABI: default/armeabi v7a, i jak najeżdżam na ta ikonkę gdzie jest debug to pisze że ustawione jest zestaw narzędzi dla armeabi v7a |
|
» 2014-03-19 15:17:13 poddaje się!, za QT już sie nie biorę, na laptopie z windows 8 wszystko działa a na pc z windows 7 nic nie działa, nie wiem od czego to zależy, a robie to samo |
|
MrPoxipol |
» 2014-03-19 20:00:01 Ale co nie działa, jak nie działa? Skompiluj jako release. |
|
» 2014-03-20 09:57:50 chodzi o to że zrobiłem na PC identycznie jak na laptopie czyli -zainstalowałem Qt (qt for android windows 32 1.1GB) -potem ściągnąłem SDK, NDK, JDK, i ANT cośtam -wskazałem ścieżki do tego w QT -i w ustawieniach środowiskowych też poustawiałem ścieżki -w sdk manager zainstalowałem wszystko do androida 4.1.2 , cały tools i extras
i teraz tak każde wirtualne urządzenie jest nie kompatybilne, a na laptopie jest ok, przypnę telefon nie widzi go a na laptopie działa. zrobiłem wszędzie to samo a różnica jest taka że laptop to windows 8 a pc to win 7
i nie wiem dlaczego tak jest, ale już mi się to QT nie podoba |
|
« 1 » |