[Allegro, C++] czy biblioteka Allegro 4 jest przestarzała? W czym odbiega od wersji 5?
Ostatnio zmodyfikowano 2014-03-17 20:18
Fofokus Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2014-03-16 18:43:58 Dobra, nie mam siły znów marnować ośmiu godzin na instalację jednej biblioteki. Zostanę już lepiej przy tym Allegro 4 ... |
|
MrPoxipol |
» 2014-03-16 20:32:33 Lepiej się starych bibliotek uczyć? |
|
» 2014-03-16 22:13:42 Wiadomo że nie ale ze względu na brak wystarczającej wiedzy na ten temat, z instalacją A4 męczyłem sie prawie 3 dni i myślałem że będę już umiał to zrobić, ale okazuje się że jednak problemy wracają na nowo. Z drugiej strony odkryłem ciekawe zjawisko... okazuje się że mój kompilator nie przyjmuje tylko funkcji message boxa i z takim bólem da się żyć bo funkcja jest wyjątkowo nie użyteczna. Jeśli message box będzie jedynym problemem to jest ok, ale tylko dla wiedzy chciałbym wiedzieć czemu tak się dzieje |
|
MrPoxipol |
» 2014-03-17 20:04:19 Musisz podać kod i logi kompilatora. |
|
» 2014-03-17 20:18:40 sorki, ze piszę to z takim opóźnieniem, ale problem już rozwiązany. Nie wiem dokładnie, czemu wcześniej biblioteka nie działała, ale odinstalowałem i zainstalowałem C::B i samą bibliotekę, zlinkowałem i jest już ok. Przypuszczalnie po prostu coś pominąłem, może ściągnąłem złą wersję Allegro (poprzednio ściągałem 4.5, teraz 4.7. W każdym razie dziękuje wszystkim za pomoc. Problem rozwiązany |
|
1 « 2 » |