Instalacja InnoSetup
Ostatnio zmodyfikowano 2014-03-16 13:38
szymeczek31 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Instalacja InnoSetup » 2014-03-16 13:03:12 Siema wszystkim, którzy tu weszli, Mój problem wygląda następująco: Napisałem mini gierkę w allegro (takie tam życia dalem,2 graczy itp.) i rb instalator w Inno Setup. Niestety wszystkie pliki instalują się koło siebie. Taki diagram dam bo nie wiem czy ktoś zrozumie jak napisze poprostu :D. Tak wyglada: A chce cos takiego: Folder { pliki1 InnyFolder { pliki2 } }
Potraktowalem to jak kod dla przejrzystości. A tu kod z programu (To też nie w czystym C++ ale co poradzic xD): #define MyAppName "Gra" #define MyAppVersion "2.0" #define MyAppPublisher "Szymon Jakubicz" #define MyAppExeName "Gra.exe"
[ Setup ] AppId = { { 82D51611 - 862B - 4959 - A640 - B4736C5905FD } AppName = { # MyAppName } AppVersion = { # MyAppVersion } ; AppVerName = { # MyAppName } { # MyAppVersion } AppPublisher = { # MyAppPublisher } DefaultDirName = { pf } udki DisableDirPage = yes DefaultGroupName = Ludki DisableProgramGroupPage = yes LicenseFile = D:\m oje programy\Gry\ludki\pliki\licencja.txt OutputBaseFilename = instaluj SetupIconFile = D:\m oje programy\Gry\ludki\pliki\instalator.ico Compression = lzma SolidCompression = yes [ Languages ] Name: "english"; MessagesFile: "compiler:Default.isl" Name: "polish"; MessagesFile: "compiler:Languages\Polish.isl" [ Tasks ] Name: "desktopicon"; Description: "{cm:CreateDesktopIcon}"; GroupDescription: "{cm:AdditionalIcons}"; Flags: unchecked [ Files ] Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\Gra.exe"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\ludek0.bmp"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\bum.bmp"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\bum2.bmp"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\bum3.bmp"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\bum4.bmp"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\ludek1.bmp"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\ludek2.bmp"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\ludek3.bmp"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\ludek4.bmp"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\ludek5.bmp"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\ludek6.bmp"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\ludek7.bmp"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion Source: "D:\moje programy\Gry\ludki\pliki\sound.wav"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion [ Icons ] Name: "{group}\{#MyAppExeName}"; Filename: "{app}\{#MyAppExeName}" Name: "{group}\{cm:UninstallProgram,{#MyAppName}}"; Filename: "{uninstallexe}" Name: "{commondesktop}\{#MyAppExeName}"; Filename: "{app}\{#MyAppExeName}"; Tasks: desktopicon [ Run ] Filename: "{app}\{#MyAppExeName}"; Description: "{cm:LaunchProgram,{#StringChange(MyAppName, '&', '&&')}}"; Flags: nowait postinstall skipifsilent
Czekam na pomoc. |
|
MrPoxipol |
» 2014-03-16 13:25:49 Najprościej zrobić za pomocą kreatora. |
|
szymeczek31 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2014-03-16 13:38:52 Ta kreatorem ale funkcji tam też nie ma wiec jak ktoś wie niech napisze mi :P.
EDIT: Jakoś się mi udało po pokombinowaniu ale dziwi mnie to, że nikt się na czymś takim nie zna,albo nie pomaga :P. |
|
« 1 » |