Problem ze sprawdzeniem warunku if
Ostatnio zmodyfikowano 2009-10-02 23:17
szkuner Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Problem ze sprawdzeniem warunku if » 2009-10-02 23:17:23 W programie poniżej mam następujący problem. Jak sprawdza się if dane zawarte w strukturze. Chodzi mi dokładnie o coś takiego np. mam cin>>sponsor->nazwisko i chce takie coś sprawdzić if ale wyskakują błendy doradzi mi ktoś czy ja to wogóle dobrze robie i czy jest możliwość sprawdzenia czegoś takiego.Prosze tylko o wskazówke bo za chiny ludowe nie moge tego za bardzo znaleść. #include <iostream> #include <string> using namespace std;
struct trzd { string nazwisko; double dotacja; };
int main() { int i = 0; int ilosc_osob; cout << "Towarzystwo na rzecz Zachowania dobrych Wplywow:\n"; cout << "Podaj ile chcesz wprowadzic osob:"; cin >> ilosc_osob; trzd * sponsor = new trzd[ ilosc_osob ]; while( i < ilosc_osob ) { cout << "Podaj Nazwisko Wplacajacego:\n"; cin >> sponsor->nazwisko; cout << "Podaj kwote jaka wplaciles\n"; cin >> sponsor->dotacja; i++; } if( dotacja > 10000 ) cout << "LISTA NASZYCH WSPANIALYCH SPONSOROW:\n"; cout << sponsor.nazwisko << "-----" << sponsor.dotacja << end; else cout << "NASI SPONSORZY:\n"; cout << sponsor.nazwisko << "-----" << sponsor.dotacja << endl; delete[] sponsor; return 0; }
|
|
« 1 » |