[SFML] interakcja mysz-sprite
Ostatnio zmodyfikowano 2014-04-05 14:20
DzikiHenry Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[SFML] interakcja mysz-sprite » 2014-04-05 12:30:16 Witam , mam problem z wymysleniem w jakis sposob wykonac kilka zadan 1 najezdzam na sprajta mysza i cos sie dzieje 2 klikam na sprajta mysza i cos sie dzieje probowalem w ten sposob ale nie wychodzi ( blad kompilacji) if( sf::Mouse::getPosition( oknoAplikacji ) == obrazek.getPosition( oknoAplikacji ) ) { oknoAplikacji.draw( text ); }
nie wiem czy ta funkcja sie nada , bo jej do konca nie rozumiem FloatRect sf::Sprite::getGlobalBounds() const
any clues ?? |
|
pekfos |
» 2014-04-05 12:45:44 spr.getGlobalBounds().contains( sf::Mouse::getPosition( wnd ) )
|
|
DzikiHenry Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2014-04-05 14:20:58 if( obrazek.getGlobalBounds().contains( sf::Mouse::getPosition( oknoAplikacji ) ) ) { oknoAplikacji.draw( text ); }
error log note: bool sf::Rect<T>::contains(T, T) const [with T = float] note: candidate expects 2 arguments, 1 provided note: bool sf::Rect<T>::contains(const sf::Vector2<T>&) const [with T = float] note: no known conversion for argument 1 from 'sf::Vector2i {aka sf::Vector2<int>}' to 'const sf::Vector2<float>&' zrobilem tak, bledu nie wywala, ale nie wypisuje tekstu ;/ (! dodalem opcjonalnie sprawdzajac czy if dziala ale chyba nie dziala bo brak reakcji z ! czy bez ) if( !( obrazek.getGlobalBounds().contains( sf::Vector2f( sf::Mouse::getPosition( oknoAplikacji ) ) ) ) ) { oknoAplikacji.draw( text ); }
ok mam, trzebabylo dac ifa po tym jak narysujemy sprite w oknie :) thx |
|
« 1 » |