Invalid types 'int[int]' for array subscript - pętla for
Ostatnio zmodyfikowano 2014-04-14 17:19
Wojtekg Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Invalid types 'int[int]' for array subscript - pętla for » 2014-04-14 16:58:43 Witam Napotkałem się podczas pisania na problem którego nie mogę rozwiązać. Mianowicie nie mogę skompilować tego programu bo wyskakuje błąd który podałem w temacie. Próbowałem robić ze struktury tablice już przy samej deklaracji, próbowałem robić tablice łańcuchowe i liczbowe w strukturze lecz albo program się nie kompilował albo się kompilował i po podaniu pierwszych danych wyłączał się. Mile widziane podpowiedzi a nie samo rozwiązanie :) #include <iostream>
using namespace std; struct car { string rodzaj; int rok; };
int main() { int ilosc; cout << "Ile samochodow chcesz skatalogowac? "; cin >> ilosc; car * p = new car[ ilosc ]; for( int i = 1; i <= ilosc; i++ ) { cout << "Samochod #" << i << endl; cout << "Prosze podac marke: "; cin >> p->rodzaj[ i ]; cout << "Rok produkcji: "; cin >> p->rok[ i ]; } for( int i = 0; i < ilosc; i++ ) { cout << p->rok[ i ] << " " << p->rodzaj[ i ]; } delete[] p; return 0; }
|
|
maly |
» 2014-04-14 17:03:09 |
|
Wojtekg Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2014-04-14 17:19:23 Taki mały błąd a jak duże znaczenie :) Dzięki wielkie za pomoc! :) |
|
« 1 » |