Elaine |
» 2009-10-13 16:28:23 O zasobach: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms632583(VS.85).aspxEwentualnie zrób z pliku tablicę unsigned charów (tool wykonujący to zajmie parę linii kodu, jak co mogę podrzucić /czasem się przydaje, więc sobie napisałem taki dawno temu/), wrzuć tą tablicę do kodu, a potem zapisz na dysk przez fwrite albo iostreamowe write. |
|
franz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2009-10-13 17:41:59 Ewentualnie zrób z pliku tablicę unsigned charów (tool wykonujący to zajmie parę linii kodu, jak co mogę podrzucić /czasem się przydaje, więc sobie napisałem taki dawno temu/), wrzuć tą tablicę do kodu, a potem zapisz na dysk przez fwrite albo iostreamowe write.
|
Siema,niestety mój angielski jest za słaby,żebym coś zrozumiał z tej strony... Jak możesz to podrzuć tą tablicę usingcharów,najlepiej odrazu fragment kodu z jakiegoś podobnego programu. |
|
Elaine |
» 2009-10-13 17:57:54 Nie mogę podrzucić tablicy unsigned charów, bo nie mam dostępu do pliku, który chcesz włożyć w program... Ale tool jest tu: http://mc-site.comxa.com/upload/bintoarray.zip (głupia domena na bee.pl działać nie chce). O tym, jak to zapisać tą tablicę do pliku to mówić nie będę - jest w kursie... |
|
» 2009-10-13 18:28:55 Witam,a więc udało mi się przekonwertować plik foo.jpeg na foo.c.Powtała tablica unsigned char[1300]. Na C++ znam się w podstawowym poziomie.Bardziej pascal.Możesz mi jeszcze podpowiedzieć jak teraz zrobić,żeby w trakcie programu po wykonaniu jakiegos polecenia ta tablica wypakowała się do pliku x.jpeg? |
|
Elaine |
» 2009-10-13 19:22:41 Przecież w kursie jest o obsłudze plików, poczytaj sobie. |
|
» 2009-10-13 19:40:16 Przecież w kursie jest o obsłudze plików, poczytaj sobie.
|
No przypominałem sobie właśnie kurs,bo w c++ miałem przerwe rok,a teraz sie ucze w szkole Pascala i wszystko mi sie myli... W necie wygooglowałem #include <iostream> #include <conio.h> #include <fstream.h> int main() { unsigned char file[ 1310 ] = { xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx }; std::cout << "Witam ten program zapisze plik jpeg"; ofstream plik( "fooo.jpeg" ); plik << file[ 1300 ]; plik.close(); return( 0 ); system( "pause" ); }
Zapisuje plik fooo.jpeg ale nie działa.Jest to poprawny kod? Help! |
|
Thud |
» 2009-10-13 19:52:17 Nie zapisujesz danych binarnie.
//edit: Tak w ogóle to się nie kompiluje. |
|
» 2009-10-13 19:58:42 bo zamiast system("pause_; na końcu getch(); |
|
1 « 2 » 3 4 |