Thud |
» 2009-10-14 20:57:58 Eee... Sprawa pierwsza - co ma wykonywanie polecenia systemowego do otwierania pliku? :) Hmm... Może twój program chcąc wyłączyć się wykonuje jeszcze jakieś operacje na pliku? |
|
franz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2009-10-14 21:51:04 A więc chodzi o to,żeby program rozpakował pliki - to mi się wkońcu udało,a następnie uruchomił plik - który wcześniej wypakował. I właśnie chce uruchomić ten wypakowany plik poprzez komęde system();
I tak jak mówisz program chyba coś do samego końca "robi" z tymi plikami,bo wyskakuje komunikat,że "pliku nie można uruchomić bo jest aktualnie używany przez inny proces" Jak temu zaradzić? Może wpisać system() w nowym bloku programu? Jak się robiło blok w C++,bo pamiętam tylko z Pascala? |
|
Thud |
» 2009-10-14 22:03:35 Zasięg bloku: "{" i "}". Hmm... Do uruchamiania programów w osobnych procesach można użyć WinAPI. Gdzieś było o tym na forum. Poszukaj. Albo poczekaj na f.a.l'a. |
|
DejaVu |
» 2009-10-15 03:50:33 Szczerze mówiąc nie chce mi się czytać dzisiaj długich postów, ale gwoli przypomnienia napiszę. Proszę starać się zadawać jedno pytanie na jeden temat. Dzięki temu łatwiej później coś sensownego znaleźć w googlach. Nie wydaje mi się, żeby wielowątkowa aplikacja miała coś wspólnego z tematem "Plik w pliku". |
|
Elaine |
» 2009-10-15 08:20:54 Tu wielu wątków nie ma, jest jeden, on chce tylko odpalić ten plik zaraz po zapisaniu na dysk, związek jak najbardziej jest. System nie może otworzyć pliku, bo on jest otwarty do zapisu, a przy zapisie jest zwykle wyłączność do pliku. Zamknij plik: plik.close(); @Sławek: Pisz po imieniu - Fanael (zbieg okoliczności - nie jestem tym zbanowanym userem i nie mam z nim prawie żadnego związku). |
|
franz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2009-10-15 15:30:55 Siema,kurcze no zapomniałem o plik.close(); ,a kiedyś się tego uczyłem ehhh.Przez tego Pascala wszystko mi sie myli...
f.a.1 dzięki za pomoc znasz się na rzeczy xD
Do admina- następnym razem nie będe pytał o inne problemy w jednym temacie (chociaż wg mnie temat jest rozwijany i troche dziwne byłoby zakładanie kilku podobnych tematów...)
|
|
Thud |
» 2009-10-15 15:58:25 Ehh... Fanael, masz rację. Myślałem że program nie może otworzyć pliku po jego rozpakowaniu. Fail. Zapomniałem, że program musi zamknąć strumień danych. Kiedyś miałem taką sytuację, że używając basha i C++ (logiczne więc, że używałem funkcji system()), nie mogłem uruchomić pliku, który przekopiowałem.
Offtop: No ok, ale i tak jesteś, za przeproszeniem, dość "kontrowersyjny". :P
//edit: Franz, chyba problem rozwiązany. Zamknij? |
|
1 2 3 « 4 » |