Biblioteka console.ddt
Ostatnio zmodyfikowano 2009-10-19 20:36
OMEN Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Biblioteka console.ddt » 2009-10-18 19:45:48 Witam to znowu ja :D... Jak w temacie mam problem z consola.ddt.... Moze to nie jest problem lecz niewiem jak jej użyć.. Oto kod i chciałbym zrobic zeby czicionka była kolorowa lecz nie wiem jak.. #include <iostream> #include <conio.h> #include <cmath> using namespace std;
int main() { double a, b, c, wynik; int dzialanie; int wybor; int pola; int d; cout << "******************" << endl; cout << "****Kalkulator****" << endl; cout << "******************" << endl << endl;
Jesli ktos mogł by przekształić ten kod tak aby czcionka była kolorowa.. |
|
DejaVu |
» 2009-10-18 20:07:54 Ściągnij paczkę i przeczytaj załączony plik txt. |
|
» 2009-10-18 20:58:04 nawet nie zauwazyłem tego txt. Mam taki kod #include <iostream> #include <conio.h> #include <cmath> #include <time.h> #include "console.ddt" using namespace std;
int main() { double a, b, c, wynik; int dzialanie; int wybor; int pola; int d; int waluty; time_t czas; time( & czas ); char * data = ctime( & czas ); cout << "Data: " << data << endl << endl; int kolorTekstu = 14; ddt::console::textattr( kolorTekstu ); cout << "******************" << endl; cout << "****Kalkulator****" << endl; cout << "******************" << endl << endl; return 0; }
I chce zmienic jego kolor, ale nada nie wiem jak ;/... czytałem troche ale nic nie rozumiem z tego, jakiś ułomny jestem..... Mogłby ktos pokazac to na przykładzie albo wytłumaczyc?? |
|
DejaVu |
» 2009-10-18 21:12:31 Kod, który wkleiłeś się nie kompiluje, więc i kolorów nie będzie.
/edit: Najpierw się ustawia kolor, a potem pisze tekst... skąd on ma wiedzieć którego tekstu ma zmienić kolor, skoro go wcześniej o tym nie poinformujesz? :) |
|
Programer |
» 2009-10-18 21:12:41 Użyj funkcji textcolor(), a nie textattr() |
|
DejaVu |
» 2009-10-18 21:16:58 Też zadziała textattr. #include <iostream> #include <conio.h> #include <cmath> #include <time.h> #include "console.ddt" using namespace std;
int main() { double a, b, c, wynik; int dzialanie; int wybor; int pola; int d; int waluty; time_t czas; time( & czas ); char * data = ctime( & czas ); cout << "Data: " << data << endl << endl; int kolorTekstu = 14; ddt::console::textattr( kolorTekstu ); cout << "******************" << endl; cout << "****Kalkulator****" << endl; cout << "******************" << endl << endl; return 0; }
|
|
» 2009-10-18 21:22:24 Bo to nie jest cały kod :D to jest tylko poaczatek kodu..Niech ktos przerobi ten kod xD #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std;
int main() { cout << "blablabla" << endl; getch(); return( 0 ); } Tak aby czcionka była kolorowa. Chce zobaczyc tylko przykład. :D |
|
DejaVu |
» 2009-10-18 21:27:00 Używaj proszę znaczników do kolorowania kodu. Dwa: program wcześniej wklejony przeze mnie działa - sprawdzałem. |
|
« 1 » 2 |