wirtualny system - postawienie serwera pod wirtualny komputer
Ostatnio zmodyfikowano 2014-06-22 23:26
antonio12 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
wirtualny system - postawienie serwera pod wirtualny komputer » 2014-05-22 19:38:09 Witam,
Chciałbym się przygotować się do egzaminu zawodowego w domu. Szkoła już się skończyła, więc nie mam dostępu do systemu jaki jest na egzaminie - Windows Server 2008.
Jaki jest możliwy program do postawienia takiej maszyny wirtualnej ? Nie chcę odpalać systemu z płytki tylko żeby był w okienku.
Czy można go odpowiednio skonfigurować ? Np.Dodać drukarkę z adresem IP,której w rzeczywistości nie ma ? Chodzi mi o ustawienie poszczególnych danych pod egzamin.
Czy można tam dodać wirtualny serwer taki który ma np. drukarkę sieciową o określonym adresie IP lub działa na nim serwer DNS np ? |
|
pekfos |
» 2014-05-22 19:42:37 System możesz postawić na VirtualBox, lub może VirtualPC
Popraw nazwę tematu. |
|
bingo009 |
» 2014-06-22 23:07:48 VirtualPC raczej nie polecam, bo ma dość ograniczone możliwości i jest już nieaktualizowany. Dobrym pomysłem byłby może HyperV, ale nie ma go w domowych wersjach Windows(a taką pewnie masz u siebie w domu), więc pozostaje ci proponowany przez pekfosa VirtualBox, dobry jest też VMWare, ale wersja Player ma dość ograniczone możliwości, co najwyżej może Trial jakiejś bogatszej wersji? |
|
MrPoxipol |
» 2014-06-22 23:26:56 Virtual Box od Oracle jest wystarczający. Topic imho wyczerpany. |
|
« 1 » |