Komputer nie bierze pod uwagę strumienia std::cin.
Ostatnio zmodyfikowano 2014-06-15 13:08
Discord Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Komputer nie bierze pod uwagę strumienia std::cin. » 2014-06-15 12:16:21 Witam, jestem nowy na forum i od 3 dni uczę się programować. Napotkałem taki problem, że kiedy piszę coś takiego: #include <iostream> using namespace std; int main() { int a; cout << "liczba = "; cin >> a; return 0; } kompilowanie przebiega pomyślnie a w konsoli cmd mam tylko "liczba = ". Dla pewności, że nie robię czegoś źle, skopiowałem także program napisany w kursie. Niestety strumień std::cin nie jest brany pod uwagę. Proszę o pomoc. |
|
grzeso |
» 2014-06-15 13:02:47 Jak dla mnie to tu wszystko ok jest. Program wypisuje ci: "liczba = " Podajesz liczbę i kończy działanie nie robiąc dalej nic z tą liczbą. Widocznym działaniem cin jest migający kursor i oczekiwanie ze coś wpiszesz. Dodałem wiersz w którym program dodatkowo wypisze ci twoja liczbę #include <iostream> using namespace std; int main() { int a; cout << "liczba = "; cin >> a; cout << "moja liczba to: " << a; return 0; }
|
|
Discord Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2014-06-15 13:08:55 O Boże, źle zrozumiałem do czego służy std::cin bo przeczytałem to jakoś tak szybko i pobieżnie Dzięki wielkie grzeso. |
|
« 1 » |