Glazus |
» 2014-06-18 20:47:53 Nie znałem funkcji clock() . Czytając ten temat pomyślałem, że warto sprawdzić. Od tej myśli do przetestowania tejże funkcji, pisząc z powodzeniem do tego celu parę linijek kodu, minęło może pięć minut. W tym czasie znalazłem dokładny opis co i jak. Nawet po polsku. |
|
Tomasz95 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2014-06-18 20:53:28 Napisalibyście w końcu tą odpowiedź. Ja od paru godzin szukam dokładnego opisu tych wszystkich funkcji i nadal nie znalazłem. Na tym forum pojawiło się tylko 0,5 odpowiedzi z 7 moich pytań. |
|
Jacob99 |
» 2014-06-18 21:39:41 Wpisz po prostu w google'a hasła, które chcesz wyszukać. Mi wyskoczyło bardzo dużo wyników. Co prawda większość po angielsku, ale jeśli chcesz być programistą to musisz znać angielski przynajmniej podstawowy, ponieważ to wystarczy do zrozumienia większości tekstów o programowaniu. A jeśli czegoś nie rozumiesz to od tego są przecież słowniki albo chociażby translator google. |
|
Tomasz95 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2014-06-18 21:51:14 Teraz wiem że pisanie czegokolwiek na tym forum nie ma sensu bo i tak nikt nie odpowie. Jacob99 Ja szukałem w google i znalazłem tylko 1 dobry opis tego. Znalazłem to jakieś 15 minut po tym jak napisałem poprzednią odpowiedź. A jak ktoś pisze że szukał to znaczy że użył google więc nie piszcie żebym znowu używał google skoro napisałem że szukałem. (A jak jest napisane że przez tyle czasu to chyba jasne że w google też.) |
|
pekfos |
» 2014-06-18 23:18:04 Na tym forum pojawiło się tylko 0,5 odpowiedzi z 7 moich pytań. |
7 pytań..? pekfos Mógłbyś opisać mi jak używać tego clock() i std::chrono? |
Możecie mi wytłumaczyć szczegółowo jak działa this_thread::sleep_until? |
Czy możliwe jest uniemożliwienie używania tylko jednego przycisku który uruchamia jakąś umiejętność? |
..to 4. Na pierwsze, w warunkach normalnych, wystarczyłoby podać przykłady funkcjonalności które tu wystarczą do osiągnięcia wymaganego efektu (patrz moja pierwsza odpowiedź). Jak widać po następnych 2 pytaniach, o warunkach normalnych, w których pytający jest w stanie wykorzystać konkretną odpowiedź do czegokolwiek, można coraz częściej tylko pomarzyć. Zamiast pomyśleć, lepiej napisać "możesz mi wytłumaczyć", "możesz mi opisać"..? Nie mogę. Już same takie pytanie zniechęca do pisania czegokolwiek, bo pokazuje jak kompletnie sobie nie radzisz. Co z tego że wytłumaczę, że opiszę, coś podstawowego, jak zaraz znajdzie się coś mniej lub bardziej elementarnego na drodze do zakończenia tematu i znowu będzie trzeba się rozpisywać? Po to są w internecie materiały (Jak na przykład inne tematy na tym forum, dotyczące tego właśnie zagadnienia, w których ktoś jeszcze miał chęć się nad tym rozpisywać (pamiętam jeszcze co najmniej 2)), by z nich korzystać, a nie polecieć na jakieś forum, a potem się żalić, że 'to nie ma sensu, nikt nie odpowie'. Twoim zdaniem nie ma sensu tu szukać pomocy? Twoja wola, możesz nie zakładać tematów. To nie my szukamy ludzi, by im pomagać, tylko ludzie szukają pomocy u nas i jeśli nie potrafią jej docenić i wykorzystać, to jest w zasadzie ich problem. Nie ma sensu w każdym temacie pisać kursu programowania, bo to niepotrzebne powielanie materiałów, których i tak jest dużo i w dobrej jakości. Dostałeś nazwy funkcji i klas które się tu przydadzą. Wręcz idealne keywordy do Google, nic tylko wpisać i zobaczyć co np clock() robi. O!, ta funkcja zwraca aktualny czas w swoich jednostkach! Może zapiszę sobie aktualny czas, gdy gracz użyje skilla, a potem będę sprawdzać, czy od tamtego momentu upłynęło odpowiednio dużo czasu..? Jeśli coś takiego nie wychodzi ci z myślenia, znajomości języka programowania lub doświadczenia z nim, to poczytaj kurs, kup książkę, etc.. *Patrz odpowiedź DejaVu*. |
|
DejaVu |
» 2014-06-19 12:50:32 Na tym forum pojawiło się tylko 0,5 odpowiedzi z 7 moich pytań.
|
Dziwne... ja widzę 14 Twoich tematów, w każdym z nich co najmniej kilka odpowiedzi i jak przeglądam Twoje tematy to pomimo, że większość została zaklasyfikowana jako 'bezużyteczne' to i tak otrzymywałeś sensowne odpowiedzi na swoje pytania. W każdym razie, jeżeli uważasz, że nasza forma udzielania wsparcia innym osobom jest zła to poszukaj innego forum, np. ( http://4programmers.net). Ty tu jesteś zaledwie kilka dni, a my społeczność tego serwisu tworzymy już od ładnych paru lat. Mamy za sobą duży bagaż doświadczenia w udzielaniu pomocy i uwierz, że najlepszą pomocą dla Ciebie jest właśnie polecenie Ci książki, a nie bezproduktywne udzielanie odpowiedzi na tematy źle nazwane, których NIKT nie znajdzie za kilka dni na forum ani nie będzie ich w stanie wyszukać za pomocą racjonalnych słów kluczowych w Google. My nie działamy dla indywidualnej jednostki. Indywidualne pytanie ma być ostatecznie wartością dodaną dla przyszłych czytelników danego tematu, która będzie miała podobny problem. Twoja forma pytań nie dość, że celuje tylko i wyłącznie w Twoje indywidualne potrzeby, to jeszcze uniemożliwia zrobienie z nich użytku dla potencjalnych innych użytkowników, a ponadto oczekujesz praktycznie rzecz biorąc gotowca na dany problem, nie próbując go nawet wyszukać, pomimo iż są setki jeśli nie tysiące gotowych i opracowanych haseł Twoich problemów. /edit: Dodam jeszcze, że programista musi być samodzielny i właśnie tej samodzielności powinna nauczyć Cię książka. Oczywiście nie oznacza to, że na wszystkim musi się on znać i nie ma zadawać pytań. Programista zazwyczaj zadaje pytania jakich narzędzi użyć do zrealizowania celu, a jak one działają to potrafi sobie znaleźć już informacje i wykorzystać potencjał Internetu. |
|
1 « 2 » |