gracu Temat założony przez niniejszego użytkownika |
wxWidgets - nowe okno » 2014-08-02 11:38:13 Witam, mam taki problem ponieważ po kliknięciu przycisku generuj nie chce się otworzyć okno. Chodzi o klasę OknoTryg i przycisk "generuj". @juz poprawiam :) #include <wx/wx.h>
class OknoStart : public wxFrame { public: OknoStart( const wxString & title ); protected: wxMenuBar * minimenu; wxMenu * program; wxMenuItem * wyjdz; void liniowa( wxCommandEvent & event ); void tryg( wxCommandEvent & event ); void wyjscie( wxCommandEvent & event ); void autor( wxCommandEvent & event ); };
class OknoTryg : public wxFrame { public: OknoTryg( const wxString & title ); private: void generuj( wxCommandEvent & event ); };
class WygenerowanyTryg : public wxFrame { public: WygenerowanyTryg( const wxString & title ); };
OknoTryg::OknoTryg( const wxString & title ) : wxFrame( NULL, wxID_ANY, title, wxDefaultPosition, wxSize( 270, 200 ) ) { wxPanel * panel = new wxPanel( this, wxID_ANY ); wxBoxSizer * hbox = new wxBoxSizer( wxHORIZONTAL ); wxFlexGridSizer * fgs = new wxFlexGridSizer( 3, 2, 9, 25 ); wxStaticText * wspA = new wxStaticText( panel, - 1, wxT( "Wspolczynnik A: " ) ); wxStaticText * wspB = new wxStaticText( panel, - 1, wxT( "Wspolczynnik B: " ) ); wxTextCtrl * tx1 = new wxTextCtrl( panel, - 1 ); wxTextCtrl * tx2 = new wxTextCtrl( panel, - 1 ); fgs->Add( wspA ); fgs->Add( tx1, 1, wxEXPAND ); fgs->Add( wspB ); fgs->Add( tx2, 1, wxEXPAND ); fgs->AddGrowableRow( 2, 1 ); fgs->AddGrowableCol( 1, 1 ); hbox->Add( fgs, 1, wxALL | wxEXPAND, 15 ); panel->SetSizer( hbox ); wxButton * przycisk = new wxButton( panel, wxID_tryg, wxT( "Generuj!" ), wxPoint( 75, 80 ) ); Connect( wxID_genTryg, wxEVT_COMMAND_BUTTON_CLICKED, wxCommandEventHandler( OknoTryg::generuj ) ); Centre(); }
WygenerowanyTryg::WygenerowanyTryg( const wxString & title ) : wxFrame( NULL, wxID_ANY, title, wxDefaultPosition, wxSize( 270, 200 ) ) { Centre(); }
void OknoTryg::generuj( wxCommandEvent & WXUNUSED( event ) ) { WygenerowanyTryg * wygenerowanytryg = new WygenerowanyTryg( wxT( "Wykres f. Trygonometrycznej" ) ); wygenerowanytryg->Show( true ); }
|
|
SeaMonster131 |
» 2014-08-02 11:47:30 Kod wklejamy na forum w znaczniki [cpp] [/cpp]. |
|
» 2014-08-02 22:12:37 nikt nie potrafi pomóc badź dać jakąś wskazówkę? |
|
pekfos |
» 2014-08-03 00:57:53 wxButton * przycisk = new wxButton( panel, wxID_tryg, wxT( "Generuj!" ), wxPoint( 75, 80 ) ); Connect( wxID_genTryg, wxEVT_COMMAND_BUTTON_CLICKED, wxCommandEventHandler( OknoTryg::generuj ) );
|
Nie znam wxWidgets, ale czy te dwie linie są właściwie połączone..? Raz używasz wxID_tryg, a raz wxID_genTryg. |
|
» 2014-08-03 01:02:05 właśnie przed chwilą do tego doszedłem. Po prostu kompilator "podpowiadając" mi, źle podpowidział a ja zatwierdziłem to enterem. Dziękuję. |
|
« 1 » |