Lekcja 30 - program nie wykonuje pętli.
Ostatnio zmodyfikowano 2014-08-17 10:19
Balhaim Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Lekcja 30 - program nie wykonuje pętli. » 2014-08-16 14:20:51 Witam. To jest treść zadania Wyobraź sobie, że masz pięć pudełek. W każdym pudełku możesz umieścić jedną liczbę całkowitą z przedziału od 1 do 3 włącznie. Napisz program, który wypisze na ekranie wszystkie możliwe kombinacje w jaki sposób można zapełnić pudełka. Fragment danych wypisywanych na ekranie: A to kod: #include <iostream> using namespace std;
void show( int a[], int x ) { for( int b = 0; b < x; b++ ) { cout << a[ x ] << " "; } cout << endl; }
int main() { int x = 5; int a[ x ]; for( int b = x; b <= 0; --b ) { a[ b ] = 1; show( a, x ); } for( int b = x; b == 0; --b ) { for( int c = 3; c == 0; c-- ) { show( a, x ); ++a[ b ]; } } }
Nie mam pojęcia co jest nie tak. Proszę o szybką informację, gdzie jest błąd. |
|
Jacob99 |
» 2014-08-16 15:26:16 Cały czas wypisujesz to samo. Zastanów się porządnie i dopiero pisz. Pierwszą zasadą dobrego programowania jest analiza problemu. Później jest projektowanie, implementacja i testowanie. I tak w kółko. I nie podałeś w końcu tego 'fragmentu danych' z konsoli. |
|
Mateus. |
» 2014-08-16 19:12:49 Można by wiele pisać o błędach - aż ciężko znaleźć coś co jest dobrze :( Najlepiej zacznij kurs od nowa. |
|
Balhaim Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2014-08-17 10:19:20 Spróbuję jeszcze raz. Chyba miałem gorszy dzień :(
Z reguły tutaj dostaję odpowiedzi: To jest źle W ogóle to jest bez sensu
To mój drugi temat tutaj i nie widzę szans na pomoc z Waszej strony |
|
« 1 » |