Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Rozpoznawanie dłuższych ruchów myszy.

Ostatnio zmodyfikowano 2014-09-07 15:25
Autor Wiadomość
pekfos
» 2014-09-07 14:01:39
Pekfos. Mógłbyś wreszcie zacząć wprowadzać coś do tematu. Czy to forum jest od pomocy, czy może od odsyłania do Google, bo "Sam tego nie potrafię, ale tego nie pokaże".
Każdy twój post, który zobaczyłem był bezużyteczny i przesiąknięty do bazy danych cwaniactwem.

Przepraszam za ten post RazzorFlame, ale Pan Pekfos troszkę mnie zdenerwował.
Tak zdenerwował, że aż założyłeś konto, by się swoją opinią podzielić? Widać biję nowe rekordy w kategorii cwaniactwa bycia hejtowanym za niezrozumiane posty. Ale jak się trafi na kogoś z filozofią "klient płaci pyta, klient wymaga", to żadna odpowiedź go nie usatysfakcjonuje. Uważasz zatem, że na każde pytanie odpowiedzią powinien być kompletny wykład? A może kurs krok po kroku, jak rozwiązać problem? A może jeszcze frytki do tego, albo catering z Sheratonu..? Wykłady i kursy można znaleźć na odpowiednich stronach, w kategorii 'wykłady i kursy', które są wyczerpujące, aktualizowane i wielokrotnie sprawdzane pod kątem poprawności zamieszczonych tam informacji. Forum nie jest od powielania materiałów, bo wtedy informacje o jakimś złożonym zagadnieniu będą w wielu miejscach, będą miały różne stopnie poprawności i będą mniej lub bardziej wyczerpywać temat. Ktoś, kto będzie szukać takich materiałów, trafi na wiele tematów, z czego każdy może mówić trochę co innego, wprowadzając po prostu w błąd. Ale co to obchodzi kogoś, kto pyta tylko we własnym interesie i razi go, że jakoś nikt nie spieszy z gotowcem na srebrnej tacy.. Materiały na dany temat powinny być w jednym miejscu (w obrębie jednego serwisu internetowego), wtedy można zapewnić, że mają one sens i są dobrej jakości. A gdy ktoś pyta o informacje, gdzieś szczegółowo opisane, i np później wychodzi na jaw, że po prostu nie umie tych informacji znaleźć (jak w tym przypadku), to właściwą odpowiedzią jest odesłanie do tych materiałów, lub poinstruowanie, co wpisać w te Google..
Bo programowanie to szukanie, a nie pytanie.
P-116703
oputyk
» 2014-09-07 14:22:49
I tu pasuje cytat: "Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają...".
P-116704
RazzorFlame
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2014-09-07 15:25:16
Kiedyś też nie rozumiałem dlaczego pekfos cały czas odsyła do Google itd, czepiałem się do niego itd. Po jakimś czasie zauważyłem, że dobrze robił bo przynajmniej mogłem się więcej nauczyć. No bo gdyby wkleił tu gotowca to zapewne był jakieś sklejki kodu porobił i zakładał kolejny temat: "Dlaczego to nie działa?".
P-116705
1 « 2 »
Poprzednia strona Strona 2 z 2