Pomoc w napisaniu programu
Ostatnio zmodyfikowano 2009-12-10 16:42
tor Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Pomoc w napisaniu programu » 2009-12-10 11:25:25 jestem początkującym programistą, a raczej zaczynam dopiero programować i mam do napisania krótki program ale nie wiem za bardzo niektórych rzeczy i proszę o pomoc. ot mój program a raczej to co nie wiem jak zapisać: -w pierwszej lini mam wprowadziś zakres licz od 0 do 20 - jest to licza wprowadz. liczib -w drugiej ma mi sie wyświetlić ilość wprowadzanych licz np.15, -od 3 lini mam mieć : wprowadź 1 liczbe : 10 - takich wierszy mam mieć 15 -w kolejnum wierszu po wypisanju tych 15 wierszy z liczbami mam jnieć wiersz: -Wprowadzone wartości to : tu mam wymienić moje liczby każdą po spacji - a w następnej mam wybrać wszystkie liczy parzyste np 22 44 i tu musi być jeszcze za bardzo nie wiem jak to nazwać, dyrektyw (chyba tak to sie nazywa) zabraniająca wybierania z podanych liczb liczb takich jak np. 21 33 45, bo one mają tylko jedna liczbe parzystą jeśli ktoś potrafi mi pomóż to jestem bardzo wdzięczny za pomoc |
|
Drraven |
» 2009-12-10 15:40:36 może na tabelkach. podajesz dane -> wybierasz liczby -> pokazujesz dane (dane = dane z tabelki) |
|
DejaVu |
» 2009-12-10 16:42:14 Poczytaj o pętli for i o tablicach. |
|
« 1 » |